Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 05. 2019. 12:10   >>  12:10 1

POTPISAN SPORAZUM

Američki volonteri pružaće podršku obrazovanju mladih

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin i direktorica američkog Peace Corps-a Džodi Olsen potpisali su u Podgorici sporazum o saradnji, u okviru kojeg će američki volonteri pružati podršku obrazovanju mladih u Crnoj Gori.

 

Pažin je tom prilikom ocijenio da će angažman volontera Peace Corps-a u Crnoj Gori znatno unaprijediti kvalitet učenja engleskog jezika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, naročito u manje razvijenim sredinama na sjeveru države.

"Posebnu vrijednost ovog programa vidim u mogućnosti koja se pruža i onim građanima na sjeveru Crne Gore koji zbog svog ekonomskog ili socijalnog položaja ne bi bili u prilici da uče engleski jezik, da sada usavršavaju svoja znanja i podižu profesionalne kapacitete, kako bi bili u prilici da daju svoj doprinos razvoju svojih sredina, a time i ukupnom prosperitetu Crne Gore", rekao je Pažin.

Tokom sastanka sa direktoricom Olsen on je ocijenio da je pokretanje programa američkog Peace Corps-a u Crnoj Gori još jedna ubjedljiva potvrda partnerstva, podrške i prijateljstva američke Vlade i američkog naroda prema Crnoj Gori i njenim građanima.

" da, kroz lične kontakte, crnogorski i američki građani obogaćuju svoja iskustva i znanja, stvarajući prijateljstva zasnovana na međusobnom razumijevanju i zajedničkim vrijednostima", kazao je potpredsjednik Pažin.

Olsen je istakla da je današnje potpisivanje svjedočanstvo bliskog partnerstva Sjedinjenih Država i Crne Gore.

"To je i potvrda naše posvećenosti zajedničkoj viziji svjetlije budućnosti Crne Gore i njenih susjeda na zapadnom Balkanu”, rekla je direktorka Olsen.

Sporazumom o saradnji između Vlade Crne Gore i američkog Peace Corps-a predviđen je dolazak grupe američkih volontera, radi podučavanja engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama, uglavnom na sjeveru Crne Gore.

Planirano je da prva grupa od dvanaest volontera dođe u Crnu Goru sljedeće godine, nakon čega će se broj volontera povećavati u skladu sa potrebama.

Peace Corps je agencija američke Vlade, osnovana 1961. od strane tadašnjeg predsjednika Džona F. Kenedija, sa ciljem promovisanja mira i prijateljstva u svijetu putem slanja američkih volontera koji doprinose ekonomskom i društvenom razvoju zemalja u kojima su angažovani.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније