Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 05. 2019. 07:11 >> 07:11
2

GOLUBOVAČKO POLJE

Pronađeno i uništeno 28 kasetnih bombi

Na teritoriji Golubovačkog polja, posebno u dijelu Aerodroma Podgorica, pronađen je veći broj kasetnih bombi zaostalih tokom NATO bombardovanja.

Prema posljednjem izvještaju, kako piše Dan, do prije petnaestak dana na aerodromu je pronađeno i uništeno najmanje 28 kasetnih bombi i ostataka minsko-eksplozivnih sredstava.

Eksperti iz inostranstva uključeni su u otkrivanju i deminiranju zaostalih kasetnih bombi. Deminiranje obavljaju ujutru rano ili kada nema letova.

Kako su ispričali sagovornici "Dana", strani eksperti češljaju svaki pedalj oko piste i detektorom pronalaze bombe. Kada pronađu kasetnu bombu obilježe je, na tom mjestu se stave gume i pijesak, a potom se aktiviraju kada dolazi do kontrolisanih eksplozija.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније