Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

05. 05. 2019. 18:20 >> 18:18

SREDNJOŠKOLCI I OSNOVCI

Sjutra nagrade pobjednicima konkursa "Evropo, čujemo li se?"

Sjutra će crnogorskim osnovncima i srednjoškolcima, pobjednicima konkursa „Evropo, čujemo li se?“ dodijeljene nagrade.

"Na konkurs je stiglo oko 900 radova kojim su učenici kroz razne umjetničke forme – fotografijom, slikom, literarnim i vajarskim radom  pokazali šta njihovi vršnjaci u Evropi treba da znaju o Crnoj Gori i koje je mjesto Crne Gore u Evropi. Stručni žiri, koji su činili akademska slikarka Teodora Nikčević i pisac Milisav Popović, kao i predstavnici projektnog tima, odabrao je po tri najbolja rada (ukupno šest – po tri u kategoriji osnovaca i srednjoškolaca), čiji će autori biti nagrađeni laptoptopom, tabletom i pametnim satom", naglasili su iz Vlade.

Osnovci autori najboljih radova su iz Podgorice - Veljko Crvenica iz OŠ Milorad Musa Burzan, učenica OŠ Pavle Rovinski Nikola Krasnić i učenica OŠ Vuk Karadžić Andrea Vukčević.

Među srednjoškolcima najbolji su bili Evgenija Kesse iz SSŠ Ivan Goran Kovačić, i učenici SLŠ Petar Lubarda Polina Lazarenko i Borko Popović.

Konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola raspisan je povodom obilježavanja Dana Evrope i dio je projekta „EU4ME“ koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније