Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2013. 08:24 >> 08:26
5

SREĐIVANJE STANJA

Konjević provjerava diplome

U Upravi policije naredne nedjelje počeće provjere validnosti diploma o završenim višim i visokim školama u Beogradu, Novom Sadu i Banjaluci. Osim toga, biće izvršene i provjere da li načelnici pojedinih odsjeka imaju potrebne kvalifikacije i stepen obrazovanja za obavljanje visokih funkcija, potvrđeno je listu Dan u MUP-u.

Ranije je u MUP-u i Upravi policije otkriveno više falsifikovanih diploma, a sistematizacija je okarakterisana kao loša, s obzirom da veliki broj ljudi koji su završili policijsku akademiju, pravni fakultet ili druge fakultete radi kao pozornici, obični službenici ili operativci na terenu.

Kontrole su pooštrene od trenutka kada je na snagu stupio novi zakon o unutrašnjim poslovima.

Ministar Raško Konjević nedavno je suspendovao službenike podgoričkog Centra bezbjednosti Ivicu Paunovića, Milana Kljajevića i Milanka Lekovića zbog učestvovanja u prebijanju pokojnog boksera Aleksandra Pejanovića, a protiv njih je pokrenut postupak zbog krivičnog djela počinjenog na radu.

Osim trojice službenika podgoričkog Centra bezbjednosti, Konjević je iz službe udaljio i više službenika barskog CB-a koji su pravosnažno osuđeni, a najavio je da će biti još takvih slučajeva.

Tokom redovnih kontrola koje će biti sprovođene ovog mjeseca u CB Podgorica, biće provjereni i pojedini predmeti odjeljenja za razbojništva i motorna vozila. Akcenat će biti stavljen na stepen rasvijetljenosti tih krivičnih djela, to jest da li su počinioci zaista oni kojima se stavljaju na teret sva ta djela ili se radi o štelovanju zvanične statistike, piše podgorički list.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније