Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

03. 05. 2019. 16:02   >>  16:01

ADES MAVEL

"Bez slobode medija nema približavanja EU"

Reporteri bez granica, u svojm najnovijem izvještaju o stepenu slobodne medija, svrstali su Crnu Goru za jednu poziciju lošije nego lani. Paulina Ades Mavel je za Radio Crne Gore istakla da bez slobode medija nema ni približavanja EU.

"Pozivamo crnogorske vlasti da razmotre stanje vezano za medije, u trenutku koji je veoma važan za evropske integracije Crne Gore. Jasno je da situacija nije onakva kakva bi trebalo da bude i to je izuzetno zabrinjavajuće u kontekstu pregovaračkog procesa", kazala je Ades Mavel, dodajući da smatraju da brojna pitanja nijesu riješena.

Istakla je da je od zemalja u regiji na njihovoj listi najviše nazadovala Srbija.

"Kriterijumi su veoma jednostavni i dostupni su na našem vebsajtu. Podrazumijevaju pluralizam, nezavisnost medija, autocenzuru, zakonski okvir, transparentnost i kvalitet infrastrukture kroz koju se proizvode informacije i vijesti," saopštila je ona, dodajući da su to predočili i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kada su prije tri mjeseca boravili u Srbiji.

Ona je dodala da Sjeverna Makedonija bilježi izvjestan napredak u posljednje, skoro dvije godine.

"Pomak je primjetan i kod Bosne i Hercegovine iako postoji izvjestan pritisak na novinare, zabrinuti smo za Albaniju gdje su napadi na novinare vrlo izraženi", kazala je ona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније