Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

04. 05. 2019. 23:44 >> 23:44

LUŠTICA BEI

Škevone i srebrna puška na sajmu umjetnina

Prvi veliki sajam umjetnosti i antikviteta u regionu, održaće se u hotelu Čedi Luštica Bay /The Chedi/ u subotu i nedjelju, 4. i 5. maja, a posjetioci ce imati priliku da vide izvanredne kolekcije nekih od najvećih kolekcionara iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Među izlagačima, čije eksponate će publika moći da pogleda od 10 do 18 časova oba dana sajma, su Mehmet Lukač koji će prikazati kolekciju Lazari, Bogdan Krstić iz Antike Art, Borivoje Vujalica iz Beograda, Stanković antikvarnica i drugi.

“Sasvim očekivano, posebnu pažnju posjetilaca izavaće mač bokeške mornarice iz 18. vjeka koji se naziva i “škevone”. Obično se može vidjeti samo u muzejima, dok će posjetioci kod nas imati priliku da ga vide iz svoje ruke. Tu ce biti i puška obložena srebrom iz 17. vijeka”, saopštio je Marko Vikićević, PR menadžer hotela Čedi.

Tokom dvodnevnog festivala, publici će se predstaviti i mladi umjetnici iz organizacije Blatobran iz Beograda, izložbom ekskluzivnih djela savremene umjetnosti. Među umjetnicima koji će biti predstavljeni na ovom sajmu su Aleksandar Vac, Jovana Čavorović, Lana Tikveša, Marija Milin, Ana Jakić, Sonja Gajić, Ivica Aranđus.
“Oni se predstavljaju sa po jednim Ili dva rada a mnogi radovi će zapravo stići sa međunarodnih izložbi. Aleksandar Vac, recimo, izlaže trenutno u Dizeldorfu, ali ce premijerno kod nas prikazati jedan od radova sa te izložbe”, pojasnio je Vukićević.

Lustica Bay i Čedi hotel organizuju sajam u partnerstvu sa Stanković antikvarnicom, u namjeri da manifestacija postane tradicionalno okupljanje za sve ljubitelje antikvitne i moderne umjenosti.

„Prioritet sajma jeste da on sam, kao ideja, tokom razvoja otvori vrata budućim izlagačima kako bi afirmisali i približili svoje stvaralaštvo crnogorskom umjetničkom tržištu. Kao posebno važan izdvaja se segment eksponata primijenjene umjetnosti koji se mogu vidjeti u ponudi na različitim evropskim umjetničkim platformama i sajmovima“, zaključio je Vukićević.

Organizatori očekuju da će ova izložba, inače prodajnog karaktera, unaprijediti značaj primijenjene umjetnosti i dizajna, i istovremeno dodatno obogatiti umjetničku praksu u okviru budućih programa u Luštici Bay.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније