Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

03. 05. 2019. 13:29   >>  13:29

SPORAZUM SA AZERBEJDŽANOM

Oslonac u slučaju vanrednih situacija

Potpisivanje Sporazuma u oblasti vanrednih situacija predstavlja snažan podsticaj daljem jačanju međudržavne saradnje, ocijenjeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića sa ministrom za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladinom Hejdarovim.erbejdžan potpisali Sporazum o saradnji u oblasti

Kako je saopšteno, Nuhodžić je iskazao zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa dvije države koji su rezultirali realizacijom uspješnih investicionih projekata i potvrdio spremnost Vlade Crne Gore da radi na unapređenju partnerstva dvije države.

"Sporazum o saradnji je vrlo važan za Crnu Goru i Azerbejdžan kada su u pitanju vanredne situacije, što potvrđuje da u slučaju bilo kakvog hazarda imamo oslonac jedni u drugima", rekao je Nuhodžić.

Ministar za vanredne situacije Republike Azerbejdžan Kemaladin Hejdarov je uvjeren da će daljem razvoju saradnje doprinijeti i šira ugovorna baza, koja je danas obogaćena sa sporazumom u oblasti vanrednih situacija. Hejdarov je izrazio zadovoljstvo odnosima dvije države, utemeljenim na prijateljstvu i uspješnoj ekonomskoj saradnji, te čestitao Crnoj Gori na realizaciji strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

"Ministri Nuhodžić i Hejdarov su konstatovali da Crna Gora i Republika Azerbejdžan njeguju prijateljske odnose i dogovorili uspostavljanje saradnje na polju edukacije i obuke pripadnika sistema zaštite i spašavanja", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније