Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

03. 05. 2019. 12:55 >> 12:54

MMS

Interesi profesije i medija da budu na prvom mjestu

Medijski savjet za samoregulaciju čestitao je svim novinarima dan slobode medija, ali i podsjeća da interesi profesije i medija moraju biti na prvom mjestu, ako želimo dobro našoj medijskoj zajednici.

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović kaže da i poslije mnogo godina medijska zajednica ostaje podjeljena i nesposobna da prevaziđe razlike koje postoje.

“Što god naveli kao razlog za ovako duboke podjele to neopravdava ovakvo stanje. Iako se nekim medijima čini da u ovako posvađanom ambijentu mogu lakše da utiču na političke procese u Crnoj Gori, realnost sve više upućuje na to da će mediji platiti veliku cijenu zbog dugogodišnje podjeljenosti i posvađanosti”, poručio je Vujović.

U ekonomskoj situaciji kakva jeste u nas i u političkom ambijentu koji nam je dobro poznat ovakva medijska zajednica, kako kaže Vujović, neće moći da se izbori za bolji položaj medija i za zaštitu osnovnih interesa.

“Opredjeljenje da vam političke partije budu bliže nego mediji i da je politika bitnija od novinarstva, možda kratkoročno može da donese neki benefit, ali dugoročno ovakva partnerstva budu uvijek ne štetu medija. Ne treba da podsjećam da je podjeljena zajednica istovremeno i slaba zajednica”, naveo je Vujović.

Kaže i da mediji pojedinačno ne mogu da se izbore za poziciju u društvu kakvu bi trebalo da imaju, da novinari ne mogu da ostvare svoja osnovna prava ako ne nastupe zajedno.

“Da ne pominjem koliko je tek napora potrebno uložiti da se spriječe napadi na novinare i da u ovoj zemlji novinarstvo bude poštovano kao profesija. Kolko je truda još potrebno da se priča o odgovornosti novinara i medija otvori na pravi način”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније