Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

02. 05. 2019. 16:58 >> 16:58

NUHODŽIĆ I USUBOV

CG i Azerbejdžan sarađuju u borbi protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić poručio je, na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Azerbejdžan Ramilom Usubovim, da će saradnja u oblasti bezbjednosti dodatno učvrstiti prijateljske i partnerske odnose dvije zemlje.

“MUP Crne Gore je snažno posvećen da saradnju sa Republikom Azerbejdžan u borbi protiv organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika, terorizma i nasilnog ekstremizma dodatno unaprijedi, u cilju brže i efikasnije razmjene informacija“, saopštio je Nuhodžić.

Ministar unutrašnjih poslova Azerbejdžana Ramil Usubov je naglasio da će saradnja biti poboljšana kroz razmjenu iskustava i eksperata na poslovima koje obavljaju dva ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom razgovora sa šefom Državne migracione službe Republike Azerbejdžan Vusalom Husejnovim saopšteno je da pitanje migracija zahtijeva zajedničko djelovanje, i zemalja na izvorištu migracija i zemalja tranzita ili destinacije migranata.

Zajednički je ukazano na značaj usvajanja i primjene međunarodnih standarda, ali i nacionalnih zakona, uz poštovanje vrijednosti humanosti i solidarnosti.

“Važno je da se sve zemlje u rješavanju pitanja migracija djeluju zajedno i u istinskom partnerstvu, uključujući i borbu protiv trgovine ljudima“, rekao je Nuhodžić.

Takođe, zaključeno je da je Sporazumom između dvije vlade o readmisiji lica koja su bez dozvole boravka, koji je potpisan 2017. godine u Podgorici, omogućena još bolja međusobna saradnja u suzbijanju ilegalnih migracija.

Konstatovano je da kvalitetna i intenzivna saradnja svjedoče o prijateljskim odnosima dvije zemlje, koji su doveli i do realizacije vrijednih infrastrukturnih projekata kao što je turistički kompleks Porto Novi.

Takođe, pozdravljeni su rezultati koje Crna Gora ostvaruje na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu, što predstavlja najbolju preporuku za buduće investicije Azerbejdžana.

Posebno je pohvaljen odnos koji Crna Gora ima sa susjedima i ocijenjeno da je integracija u evropske i evroatlantske strukture od izuzetnog značaja za sigurnost i stabilnost Balkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније