Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R. [ UCG ]

02. 05. 2019. 23:27   >>  23:28

DEKAN SPLITSKOG FAKULTETA

Prihvatiti kulturu fitnesa i bodi bildinga

Fizičku kulturu mladih, koja se ogleda u trendovima poput fitnesa i bodi bildinga, treba prihvatiti, jer treba naći način da se približimo željama i interesima mladih, kazao je dekan Kineziološkog fakulteta u Splitu Damir Sekulić.

"Mi smo ti koji se moramo prilagoditi mladim generacijama, ponuditi im što njima treba, a istovremeno da to i žele. Jasno je da je vrijeme tehnologije i da ćemo imati probleme koji su povezani sa nekretanjem. Insistirati da mlade izvedemo na ulice da igraju košarku i fudbal, kao što su radile generacije prije 20, 30 godina je osuđeno na propast, o tome ne treba uopšte razmišljati. Dakle, treba naći načine kako da se približimo njihovim željama i interesima, a da i dalje napravimo ono šta znamo da im treba", rekao je Sekulić.

Kako je istakao, možda treba pratiti trendove koje su postavili Slovenci, koji su jedna od najaktivnijih nacija na svijetu, a to rade na nestandardne načine.

"Prošetajte nedjeljom po Ljubljani i u gradu ćete sresti samo turiste, dok su Ljubljančani na planinama. Treba naći ono što je izvodljivo, ne treba insistirati na stvarima koje se objektivno ne mogu napraviti", naglasio je Sekulić.

Sekulić se osvrnuo na  saradnju sa profesorima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, koja su rezultirala najcitiranijim radovima u svijetu u oblasti vaterpola i zato insistira na originalnom naučnom proizvodu.

"Konkretno, saradnja splitskog, dubrovačkog i i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću urodila je činjenicom da su istraživači sa te tri institucije najcitiraniji u svijetu, u području vaterpola. Nikada rad na temu iz vaterpola koji je napravljen u saradnji naše tri institucije, nije odbijen. To je veliki rezultat, jer je, inače, stopa prihvaćenosti radova oko 30 odsto. Vi dolazite sa temom sa kojom ste svjetski relevantni, pratite metodologiju istraživanja koja je postavljena u svijetu, imate vrhunske eksperte gdje svako da svoj doprinos, onda je uspijeh zagarantiran, to se ne bi dogodilo da idemo raditi istraživanja na bejzbol", naglasio je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније