Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

30. 04. 2019. 09:27   >>  12:19 3

VUJOVIĆ U JUTARNJEM

Prva faza petlje Smokovac do septembra 2020.

Završetak prve faze petlje Smokovac i njeno povezivanje na autoput planirano je za 30. septembra naredne godine, kazao je upravljač projekta izgradnje autoputa Goran Vujović.

Prema riječima Vujovića, potpisivanjem ugovora 25. aprila, izvođač radova je već uveden u posao, a radovi bi trebalo da traju 17 mjeseci.

Podsjećamo, prije desetak dana Ministarstvo održivog razvoja i turizma dalo je dozvolu za gradnju petlje Smokovac.

Vujović pojašnajva da prva faza obuhvata radove u katastarskim opštimana Doljani i Rogami.

"Petlja počinje na Bulevaru Vilija Branta kružnim tokom, nastavlja se nadvožnjakom preko željezničke pruge, radi se plato za naplatne rampe", kazao je Vujović.

Prioritetna dionica autoputa duga je 41 kilometar izgradnjom prve faze biće duža za 1,6 kilometara.

"Prva faza petlje Smokovac je 1,6 kilometara od čega je 600 metara puni profil autoputa, to je nastavak autoputa koji ide dalje prema Baru, a priključuje se dio od kilometar koji je bulevarskog tipa", kazao je Vujović.

I jedan i drugi dio imaće četiri trake po tri i po metra.

"S tim što će dio od 600 metara imati i zaustavne trake i razdjelo ostrvo od četiri metra, dok će na bulevarskom dijelu razdjelno ostvo biti široko 2,5 metara", dodao je upravljač projekta u Monteputu.

Prva faza, kako je kazao Vujović, obuhvata kompletne građevinske radove.

"Oni uključuju i kružni tok na Bulevaru, nastavak trase, kompletne zemljane radove, asfalterske radove, radove na izvođenju nadvožnjaka, naplatnih rampi, kućica, most na Morači i povezivanje sa dionicom autoputa, saobraćajnu signalizaciju, elektroinstalaciju, vodosnabdijevanje i sve prateće što bi objekat potpuno dovelo u funkciju", precizirao je Vujović.

Sastavni dio Glavnog projekta je i Projekat eksproprijacije na osnovu kojeg je rađen Elaborat o eksproprijaciji.

Vujović je kazao da će sve parcele i zemljište koje je obuhvaćeno ovom fazom radova biti otkupljeno po tržišnim cijenama.

"Što se tiče uticaja na životmu sredinu ovo je veliki infrstruktutrni projekat, svi takvi projekti prave određene rane na životnu stredinu, ali će uticaji biti smanjeni, tako da će biti u granicama dozvoljenih i minimalno uticati na stanovništvo", zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније