Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Infobiro; Objavila: M.M ]

25. 04. 2019. 23:19 >> 23:20

75 GODINA "POBJEDE"

Botanička bašta u dvorištu škole

Povodom jubileja 75 godina od izdavanja prvog broja u Nikšiću, dnevni list Pobjeda je sa sponzorima simbolično poklonio 75 sadnica drveća gradu pod Trebjesom i Gimnaziji "Stojan Cerović".

Botaničku baštu u dvorištu škole sa 45 stabala visokog i 30 niskog rastinja, svečano su otvorili direktor Pobjede, Draško Đuranović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i direktor Gimnazije „Stojan Cerović“, Boris Nikolić.

Đuranović je zahvalio upravi gimnazije i Opštini Nikšić na pomoći u pronalaženju mjesta za sadnice i smatra da je upravo dvorište škole pravo mjesto iz kojeg će krenuti aktivnosti povodom obilježavanja jubileja.

"Prirodno je da obilježavanje 75 godina Pobjede počinjemo gdje je i štampan prvi broj 24. oktobra 1944.

Zahvalio bih opštini i predsjedniku Grboviću što su nam pomogli da na ovaj način pomognemo u održavanju životne okoline, ali i istovremeno da poštujemo zemlju u kojoj živimo. Zahvaljujem se i direktoru gimnazije što nam je omogućeno da ovih 75 sadnica na neki način simbolično označe kontinuitet onoga što jeste Pobjeda kao neka vrsta državnog brenda i onoga što, kao prvi dnevni list u državi znači za Crnu Goru", kazao je Đuranović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović smatra da je Pobjeda u bivšoj Jugoslaviji bila jedan od najboljih, ali da i dalje drži primat u novinarstvu u Crnoj Gori.

"Samo mjesec dana po oslobođenju Nikšića izašao je prvi list u kući Radojičića u Njegoševoj ulici. Ja sam iz generacije koja pamti list Pobjedu sedamdesetih godina, koji je tada bio jedan od najboljih u bivšoj Jugoslaviji.

Vremena se mijenjaju, dolaze drugi mediji i novi načini izvještavanja, međutim Pobjeda i dalje važi kao najbolji list u Crnoj Gori. Posebno se zahvaljujem gospodinu Đuranoviću, koji je od svog dolaska pokrenuo na najbolji način ove novine, a ja im želim puno uspjeha i da budu čelnik novinarstva u Crnoj Gori", rekao je Veselin Grbović i dodao da su u Pobjedi kao novinari, između ostalog, svojevremeno radili i književnici Vito Nikolić i Mihailo Lalić.

Direktor Gimnazije „Stojan Cerović“, Boris Nikolić se zahvalio u ime učenika i zaposlenih, što je Pobjeda izabrala dvorište ove srednje škole za donaciju botaničke bašte.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što baš sa ovog mjesta, dvorišta gimnazije, kreću aktivnosti povodom obilježavanja jubileja, 75 godina od izlaska prvog broja", poručio je Boris Nikolić.

U Nikšiću je štampan prvi broj Pobjede, lista Narodnooslobodilačkog fronta Crne Gore i Boke 24. oktobra 1944. godine, da bi kasnije štampanje bilo preseljeno u Cetinje i konačno u Podgoricu, tadašnji Titograd, gdje se i danas štampa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније