Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

25. 04. 2019. 17:41   >>  27. 04. 2019. 20:47 1

PURIŠIĆ SAOPŠTIO

Nezaposlenost na jugu pet, na sjeveru 44%

Prošle godine u Crnoj Gori zaposleno je 7.764 osoba, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, nakon sjednice Vlade. Podaci kažu i da je stopa nezaposlenosti na jugu pet, dok je na sjeveru 44 odsto.

 

Lani je stopa rasta zaposlenosti bila 4,3 odsto, saopštio je Purišić, na osnovu Izvještaja o sprovođenju Akcionog plana zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa za 2018. godinu, koji je Vlada danas usvojila.

Pored toga Crna Gora u martu bilježi rast zaposlenosti od 8,4 odsto, ili oko 15.000 više zaposlenih u odnosu na mart prošle godine.

Stopa nezaposlenosti u prvom kvartalu smanjena je na 16 odsto, kazao je Purišić nakon sjednice Vlade.

Prema podacima iz Akcionog plana zapošljavanja u 2018. povećan je broj zaposlenih za oko 7.764 u odnosu na 2017. Prema podacima iz decembra 2018. bilo je 16.448 više zaposlenih u odnosu na decembar 2017. ili 9,3 odsto više.

Stopa nezaposlenosti najmanja je na jugu države oko pet odsto, u centralnom dijelu devet odsto, dok je na sjeveru 44 odsto. Iz Vlade najavljuju dodatne mjere zapošljavanja kako bi podstakli regionalni razvoj.

“Vlada će organziovati tematski sjednicu kako bi kroz razne politike direktna ulaganja, traženje partnera i investicije podstakla oživljavanje sjevera”, kazao je Puričić.

Ministar rada očekuje da će do 2020. stopa zaposlenosti biti 56 odsto za populaciju od 15-64 godine i da je izazov rješavanje problema dugoročne nezaposlenosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније