Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radiosarajevo.ba, objavila:M.M. ]

25. 04. 2019. 19:30   >>  19:29

U BOKI

Morsko dobro rekonstruisalo 5 pristaništa

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom je protekle godine obavilo sanaciju 5 objekata obalne infrastrukture i to: Pristaništa Zaječarsko mulo u Baošićima i pristaništa u uvali Žanjic u opštini Herceg Novi, potom pristaništa – ponte u Stolivu i pristaništa – rive Muo u opštini Kotor, kao i pristaništa Bazdanj u opštini Tivat.

Izvođač na rekonstrukciji pristaništa u Boki je firma „Đokić group“ d.o.o. a ukupna opredijeljena sredstva za sanaciju svih pristaništa iznose 162.500 eura.

Ove sedmice je završena sanacija pristaništa- rive Muo u Kotoru. Radovi su obuhvatili čišćenje morskog dna u akvatorijumu pristaništa, podvodni iskop materijala ispod kote -2,0m radi izrade fundamenta objekta, izradu AB zidova i temelja podvodnim kontraktorom, sve prema propisanim tehničkim uslovima. Za ovaj posao, uloženo je 31.273,72 eura.

Nakon pristaništa Muo, uslijediće posljednja faza sanacije objekata obalne infeastrukture za tekuću godinu. Biće sanirano pristanište i mandrać u Baošićima ( kod Lanterne ) i pristanište i mandrać u Kumboru. Završetak radova planiran je do početka ljetnje turističke sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније