Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

25. 04. 2019. 17:14   >>  17:13 1

SOS

Promocija spota "Seksualno nasilje nije dječja igra"

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić, Sigurna ženska kuća i nevladina organizacija (NVO) Prima najavili su promociju drugog spota „Seksualno nasilje nije dječja igra“, sa ciljem skretanja pažnje da seksualno nasilje nad djecom postoji i u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, drugi video od planirana tri kreirali su u saradnji sa rediteljem Nikolom Vukčevićem.

Iz tih NVO su ukazali da se seksualno nasilje može desiti svima, bez obzira na pol, uzrast, društveni status, fizički izgled ili pripadnost određenoj grupaciji.

Navodi se da statistika pokazuje da je jedno od petoro djece u Evropi doživjelo neki oblik seksualnog nasilja.

„Od petoro djece koja dožive seksualno zlostavljanje jedno je dječak, a četiri su djevojčice. Važno je da edukujemo djecu, njihove roditelje, a i širu javnost da prepoznaju seksualno nasillje“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније