Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 04. 2019. 14:06 >> 14:06

OPŠTINA TIVAT

Gradiće zgradu za tržište, ne za funkcionere

Opština Tivat će u privatno-javnom partnerstvu graditi stambeno poslovni objekat u centru Grada. "Ova poslovna odluka donijeće Opštini značajne jednokratne ali i dugoročne prihode, budući da se radi o prihodima od prodaje ali i zakupa prostora koji će tamo biti izgrađeni a čiji vlasnik će biti Opština Tivat", kazao je predsjednik opštine Siniša Kusovac.

Kako je saopšteno iz Opštine Tivat, Odbornici Skupštine grada danas su usvojili odluku o davanju saglasnosti Opštini Tivat za pokretanje postupka izbora partnera za gradnju stambeno-poslovnog objekta spratnosti P+3+Pk u zahvatu DUP-a "Tivat-Centar".

Kusovac ističe da se ne radi ni o kakvoj gradnji stanova za zaposlene u Opštini ili lokalne funkcionere, već o gradnji za tržište.

"Ova poslovna odluka donijeće Opštini značajne jednokratne ali i dugoročne prihode, budući da se radi o prihodima od prodaje ali i zakupa prostora koji će tamo biti izgrađeni a čiji vlasnik će biti Opština Tivat", kazao je Kusovac.

Opština Tivat, kako je saopšteno, za taj projekat daće svoju parcelu od 288m2, naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i tehničku dokumentaciju sa revizijom.

"Prema usvojenoj odluci, privatni partner u javno-privatno partnerstvo treba da uloži sredstva za gradnju, da izgradi objekat u skladu sa revidovanim Glavnim projektom (koji će biti sastavni dio tenderske dokumentacije), da objekat priključi na komunalnu infrastrukturu kao i da, nakon izgradnje i geodetskog snimanja, uknjiži objekat u katastar nepokretnosti", saopšteno je iz Opštine.

Postupak izbora partnera sprovešće posebna petočlana komisija koju će imenovati Predsjednik opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније