Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

25. 04. 2019. 15:24   >>  15:26

RAIČEVIĆ

Nastaviti saradnju sa Turskom

Opština Bar želi da nastavi dosadašnju dobru saradnju sa Turskom vezano i za naredne projekte koji su u planu, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave, Dušan Raičević.

"Želimo da nastavimo dobru saradnju sa Turskom i da pošaljemo jasnu poruku da su naša vrata otvorena za sve investitore iz Turske. Očekujemo podršku za naredne projekte koje planiramo, a naročito sam siguran da ćete nam pružiti podršku da Starom Baru, kroz restauraciju i rekonstrukciju kulturno istorijskih spomenika, podarimo novi život", kazao je Raičević.

Kako je saopšteno iz Opštine, Raičević je danas primio u prvu zvaničnu posjetu novoizabranu ambasadorku Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, koju je upoznao sa svim ekonomskim, turističkim, privrednim i kulturnim potencijalima grada Bara.

"Opština Bar je razvojno najpotentnija na crnogorskom primorju. Bar je prepoznat po bogatom kulturno-istorijskom nasleđu koje nastojimo da revitalizujemo, kao i po značajnim turističkim, privrednim i saobraćajnim potencijalima", rekao je Raičević.

On je podsjetio da Opština Bar ima potpisane međunarodne sporazume sa turskim opštinama Bornova i Kučukkuju, gradom Adana, kao i razvijenu saradnju sa Marmara fondacijom.

Raičević je takođe naveo primjer dobre saradnje sa kompanijom Global Ports Holding (GPH) iz Turske, koja je kroz proces privatizacije preuzela jedan dio poslovanja nekadašnje Luke Bar i čijim dolaskom je Bar na turističkoj mapi prepoznat kao kruzing destinacija.

Ozan je rekla da postoji spemnost za unaprjeđenje saradnje između dvije prijateljske zemlje, koje u kontinuitetu baštine evroatlantske integracije.

"Turska prepoznaje Crnu Goru kao primjer ubrzanog napretka i evroatlanskih integracija i Ambasada pruža bezuslovnu podršku projektima između Crne Gore i Turske u pravcu prosperiteta. Bar je izuzetno bitan za nas i zbog zajedničke istorije koju baštinimo kao brojnih istorijskih, ali i ekonomskih veza, jer imate dobar geografski položaj što je privlačno za naše investitore", zaključila je Ozan.

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније