Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

25. 04. 2019. 11:28   >>  11:28

U TUZIMA

Rekonstruisana sala Gimnazije 25. maj

Presijecanjem vrpce i prigodnim programom u Gimnaziji 25. maj u Tuzima ozvaničen je završetak rekonstrukcije sportske sale, za koju je sredstva obezbijedila Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i Košarkaškim savezom Crne Gore.

 

Sportska sala je u potpunosti renovirana, a učenicima škole sada je omogućeno da sve sportske aktivnosti obavljaju u okviru školske sale.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da resor na čijem je čelu pažnju posvećuje razvoju školske sportske infrastrukture.

"Riječ je o investiciji od 110.000 eura, od čega je TIKA obezbijedila 90.000 eura, a Ministarstvo prosvjete 20.000 eura. Uspjeli smo u potpunosti da rekonstruišemo ovaj objekat i djeca koja pohađaju nastavu u ovoj školi će imati priliku da se bave sportom. Ovo je samo jedan od projekata koje Ministarstvo prosvjete realizuje u školsku sportsku infrastrukturu", rekao je Šehović.

On je podsjetio da su zahvaljujući donacijama TIKA-e, u prošloj godini realizovana četiri projekta u oblasti obrazovanja.

"Upućujem zahvalnost TIKA-i, jer su pokazali da su iskreni prijatelji“, rekao je ministar Šehović.

Svečanosti u Tuzima prisustvovala je i ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

"Mi kao predstavnici turske države smo posvećeni saradnji sa vama. Ovo je samo jedan od projekata koje realizujemo ovdje. Crna Gora je za nas primjer države i njena budućnost je više nego svijetla. Ono što bih posebno naglasila jeste da na zadovoljstvo svih nas vlada multietnički sklad. Tuzi su jedan od glavnih simbola tog multietničkog sklada", istakla je Ozan.

Enver Resulogulari, kordinator TIKA-e za Crnu Goru, podsjetio je da je ova organizacija od 2007. godine prisutna u Crnoj Gori.

"Do danas smo realizovali preko 320 projekata i time pokazali da želimo da budemo uz Crnu Goru i narod Crne Gore“, kazao je Resulogalari.

Košarkaški savez Crne Gore obezbijedio je koševe za potrebe školske sale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније