Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

24. 04. 2019. 15:47   >>  15:46

ŠEHOVIĆ

Škola u Golubovcima počinje sa radom 1. septembra

Srednja mješovita škola u Golubovcima počeće sa radom 1. septembra, i biće jedna od najkvalitetnijih u državi, kazao je ministar prosvjete Damir Šehović.

On je rekao da se izgradnja škole, koja će koštati preko 4,5 miliona EUR, privodi kraju, a od naredne školske godine učenici će biti u prilici da se u njoj obrazuju za četvorogodišnje programe - opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i za trogodišnje – kuvar, konobar i frizer.

"U školi se trenutno izvode posljednji radovi i vrši opremanje školskim namještajem i mobilijarom, a do kraja maja trebalo bi da bude gotova i glavna saobraćajnica oko škole", kaže se u saopštenju Šehovića.

Prema njegovim riječima, objekat škole, ukupne bruto površine oko 5,5 hiljada metara kvadratnih, moći će da primi oko 750 učenika, a izgrađena je i fiskulturna sala sa 480 mjesta u gledalištu.

Objekat se, kako je naveo, sastoji iz četiri lamele u kojima je smješteno 12 učionica opšte namjene, dva kabineta, dvije učionice za informatiku i preduzetništvo, laboratorija, radionice za frizere, biblioteka sa čitaonicom, prostorije za upravu, nastavnike i ostalo osoblje, kao i fiskulturna sala.

Šehović je rekao da je taj projekat od velikog značaja za obrazovni sistem i Gradsku opštinu Golubovci, čija omladina će dobiti priliku da se obrazuje u potpuno novom objektu sagrađenom u skladu sa najmodernijim standardima.

"Pored toga što će značajno olakšati školovanje učenicima ove opštine, početak rada škole uticaće i na rasterećenje kapaciteta srednjih škola u Podgorici", kazao je on.

Šehović je rekao da će ta ustanova biti među najkvalitetnijim u državi, a tome će, kako je naveo, doprinijeti i savremena fiskulturna sala koja će zasigurno biti centar sportskih dešavanja u toj gradskoj opštini i omogućiti učenicima da se u kvalitetnim uslovima bave školskim sportom.

On je dodao da đaci završnog razreda osnovne škole prilikom predstojećeg upisa u srednje škole mogu odabrati neki od programa Srednje mješovite škole u Golubovcima, koja će u spetembru otvoriti vrata za prvu generaciju učenika.

Radove na školi u Golubovcima izvodila je kompanija Met&Alu Plast iz Danilovgrada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније