Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

24. 04. 2019. 10:10   >>  10:11 2

URA ODGOVORILA

Agencija potvrdila navode o stanju piste

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) potvrdila je autentičnost dokumenta koji je objavio Građanski pokret URA, saopšteno je iz te partije.

 

"Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) je juče potvrdila autentičnost dokumenta koji smo objelodanili čime su samo stavili pečat na naše tvrdnje, a demantovali direktora Aerodroma Crne Gore Danila Orlandića", stoji u odgovoru Građanskog pokreta URA na jučerašnje Orlandićevo reagovanje.

Podsjećamo, URA je juče objelodanila procurjeli dokument u kojem se konstatuju znatna oštećenja na pisti aerodrome i mogućnost izlijetanja vazduhoplova sa piste.

“Da se Orlandić služi grubim neistinama juče je potvrđeno preko autentičnog dokumenta koji smo objelodanili, a u kojem stoji da je pista Aerodoroma Tivat u zabrinjavajućem stanju i da je prijetnja po bezbjednost putnika, službenika i avio saobraćaja. Osim toga saznali smo i da je Orlandić zbog zanemarivanja ovakvog stanja na pisti aerodrome do sada plaćao nekoliko kazni agenciji, što još više potvrđuje naše jučerašnje tvrdnje iznijete na konferenciji za novinare”, navode u Građanskom pokretu URA.

Argumentovane kritike i dokaze da je infrastruktura aerodroma Crne Gore u lošem stanju, kako kažu u Uri, "Danilo Orlandić po uzoru na svoju partijsku bazu vidi kao ‘pokušaj kompromitacije države Crne Gore i ugrožavanje njene rastuće ekonomije’".

"Nije URA gospodine Orlandiću pisala dokument o katastrofalnom stanju Aerodroma Tivat, već nadležna državna agencija (ACV). Mi smo kao odgovorni politički subjekt samo objelodanili javnosti ono što ste vi skrivali i zbog čega ćete vjerovatno krivično odgovarati", poručuju Orlandiću iz URE.

Kažu i da je katastrofalno stanje piste Aerodroma Tivat, nespretno u jučerašnjem reagovanju potvrdio i sam Orlandić navodeći su te promjene na pisti uočili, da nijesu do sada ništa učinili povodom toga i da se i dalje administrativno pripremaju za sanaciju.

“Svojim reagovanjem Danilo Orlandić je pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja i da nema potrebne moralne i stručne kapacitete, što nas i ne čudi ako imamo u vidu da se radi o partijskom uhljebu parazitske stranke. Orlandić je samo jedan iz plejade tatinih sinova koji već godinama mijenja državne funkcije od šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, preko pomoćnika direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i raznih savjetničkih mjesta do pozicije izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore. Ono što ne shvata mlađi Orlandić jeste da aerodromi nijesu igračka i da se tako važnim državnim resursom ne može upravljati na netransparentan i neodgovoran način dovodeći u pitanje bezbjednost saobraćaja i živote putnike”, naglašavaju iz URE.

Ponavljaju da su dokument objelodanili jer imaju odgovornost kao politički subjekt i zabrinuti su za sigurnost i živote putnika i zaposlenih na Aerodromu Tivat.

“Nastavićemo da se bavimo istraživanjem ovog problema i insistiraćemo na odgovornosti onih koji su doveli u pitanje bezbjednost putnika, zaposlenih u aerodromu Tivat i zaposlenih u aviokompanijama a čime su ugrozili i imidž Crne Gore kao turističke destinacije”, zaključuju u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније