Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

22. 04. 2019. 13:03 >> 13:03

POTPISANI UGOVORI

Posao na četiri mjeseca za 529 nezaposlenih

Kroz javne radove "Njega starih lica”, “Personalni asistent” i ostale programe, na određeno vrijeme do četiri mjeseca, posao je dobilo 529 nezaposlenih sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a ugovore sa 98 izvođača javnih radova danas je potpisao direktor ZZZCG Suljo Mustafić.

On je tom prilikom saopštio da je priliku da radi dobilo najmanje 60 odsto iz grupe teže zapošljivih, a to su oni koji traže zaposlenje duže od 12 mjeseci, korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice ili lica sa invaliditetom, te pripadnici romske i egipćanske populacije ili lica starija od 50 godina.

"Odlukom Upravnog odbora Zavoda, za ove programe opredijeljeno je 680 hiljada eura", precizirao je Mustafić.

Jedan od prioriteta u radu Zavoda za zapošljavanje, po riječima direktora, jeste upravo uključivanje teže zapošljivih lica, kroz programe aktivne politike zapošljavanja, u svijet rada.

"Nezaposleni, kroz javne radove, dobijaju priliku da tokom godine obezbijede sebi prihode. Osim toga za najveći broj njih je ovo šansa za socijalnu i radnu integraciju, ali i za unaprijeđenje radnih sposobnosti. Javni radovi su jedna od najpopularnijih mjera aktivne politke zapošljavanja koju sprovodi Zavod. Kao programi od opšteg, javnog interesa, oni su šansa za posao i sticanje novih iskustava, pri čemu nezaposleni ostvaruju i određenu korist za cjelokupnu društvenu zajednicu jer se javni radovi uvijek izvode u cilju poboljšanja životnih uslova u lokalnim zajednicama", kazao je Mustafić i dodao da je ovo primjer da država vodi računa i da se trudi se da aktivnim mjerama poboljša zapošljavanje.

Vlada je ove godine, za realizaciju programa aktivne politike zapošljavanja, ukupno usmjerila tri miliona eura, što je značajno manje u odnosu na prošlu godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније