Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

18. 04. 2019. 14:32 >> 14:35
2

SNP OCJENJUJE

"Stanje u medijima za crveni alarm"

Najnoviji izvještaj "Reportera bez granica"(RSF), da je naša država na začelju liste bivših jugoslovenskih republika po slobodi medija, ne da mora da zabrine sve odgovorne, već i da upali crveni alarm da je stanje u kojem egzistiraju i rade novinari, nezadovoljavajuće, poručuju iz SNP-a.

"Nerasvijetljeno ubistvo Duška Jovanovića, ranjavanje Olivere Lakić, fizički napad i bacanje bombe u dvorište Tufika Softića, ali i brojni, znani i neznani ataci i pritisci na novinare u Crnoj Gori, nažalost govore da smo u ovoj medijskoj, ali i u nekim drugim segmentima društvene zbilje još u pretpolitičkom dobu", ocijenili su iz SNP-a.

Ako ovome, kako su kazali, dodamo i takozvane ekonomske pritiske na nezavisne medije, slika se upotpunjuje.

"Najnoviji izvještaj 'Reportera bez granica'(RSF), da je naša država na začelju liste bivših jugoslovenskih republika, ne da mora da zabrine sve odgovorne, tzv.lidere u regionu, kako zvaničnici vole sebe da nazivaju, već i da upali crveni alarm da je stanje u kojem egzistiraju i rade novinari, nezadovoljavajuće", navodi se u saopštenju.

Činjenica da je Crna Gora pala na 104. mjesto na listi zemlja sa "problematičnom" slobodom medija, kako ocjenjuju iz SNP-a, mora da bude signal da se otvori široki društveni dijalog, kako bi se izbjegle negativne konotacije koje taj položaj na ljestvici RSF-a nosi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније