Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

18. 04. 2019. 08:39   >>  08:44 3

REPORTERI BEZ GRANICA

Crna Gora na 104. mjestu po slobodi medija

U izvještaju Reportera bez granica za 2019. godinu, Crna Gora zauzima 104. mjesto od ukupno 180 država.

 

Slovenija je najnaprednija od bivših jugoslovenskih država i nalazi se na  34. mjestu. Bosna i Hercegovina zauzima 63. poziciju, Hrvatska je odmah poslije nje na 64-toj. Srbija je zauzima nisko 90. mjesto, a Makedonija 95.   

Evropska unija i Balkan zabilježili su drugo najveće pogoršanje (1,7 posto) u svojoj regionalnoj ocjeni koja je mjerila nivo ograničenja i kršenja. Još je regija u kojoj se poštuje sloboda medija i koja je, u načelu, najsigurnija, ali su novinari ipak izloženi ozbiljnim prijetnjama, navodi se u izvještaju Reportera bez granica.

“Od ubistava na Malti, u Slovačkoj i Bugarskoj, verbalnih i fizičkih napada u Srbiji i Crnoj Gori do nezapamćenog nasilja tokom protesta Žutih prsluka u Francuskoj”, navodi se u izvještaju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније