Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

17. 04. 2019. 13:15 >> 13:15

DONACIJA POLJSKE KCCG

Aparat za presađivanje kože Dječjoj bolnici

Aparat Dermatom, koji se u dermatologiji i traumatologiji koristi za presađivanje kože, uručen je danas Institutu za bolesti djece, a u pitanju je donacija Republike Poljske.

Tim povodom direktor Kliničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković sastao se sa ambasadorom Poljske u Crnoj Gori Arturom Dmohovskim i konzulom gospodinom Rišardom Mihalskim.

Dmohovski je uručio Kliničkom centru donaciju u ime svoje zemlje, a aparat je obezbijeđen kroz projekat sufinansiranja u okviru Programa razvojne saradnje poljskog Ministarstva vanjskih poslova.

Direktor Kliničkog centra se zahvalio na donaciji, koja će, kako je kazao, značajno unaprijediti nivo zdravstvenih usluga u dermatologiji. On je izrazio zadovoljstvo početkom saradnje Kliničkog centra Crne Gore sa Poljskom i istakao da će se ona u narednom periodu razvijati, kako u oblasti tehničko-tehnološkog osavremenjavanja, tako i u dijelu edukacije i stručnog usavršavanja kadrova.

Ambasador Republike Poljske je kazao da je to mali simbol prijateljstva između naših zemalja i podrške Poljske Crnoj Gori na putu integracije u Evropsku uniju.

Ambasador je dodao da je iznad svega srećan što zahvaljujući akciji "Poljska pomoć” najmlađi crnogorski pacijenti mogu dobiti medicinsku opremu koja bi im pomogla u liječenju.

Ambasadoru je uručena zahvalnica KCCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније