Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 04. 2019. 15:28 >> 16:11

POSJETILI JAVNI SERVIS

Osnovci vidjeli kako se realizuje program RTCG

Učenici petog razreda podgoričke Osnovne škole "Maksim Gorki" danas su imali priliku da vide kako se stvara i realizuje program Radio-televizije Crne Gore.

Tridesetak mališana odjeljenja V-4 oduševljeno je šetalo prostorijama TVCG i Radija CG. Imali su priliku da danas vide šta se dešava iza kamera.

"Nije prvi put da djeca posjećuju RTCG, ali ovu posjetu smo uskladili da kampanjom "Birajmo šta gledamo" i sa pričom koliko su djeca uključena u proizvodnju programa i na šta treba staviti akcenat", kazala je rukovoditeljka promocije programa RTCG Slavica Kruščić Vasović.

Učiteljica Katarina Baković Boljević kazala je da se trude da u toku nastave ukažu koji program bi djeca trebalo da prate.

"Djeca su bila veoma zainteresovana za ovu posjetu, sigurna sam da će se vratiti puni utisaka i da će posjetu pamtiti dugo", kazala je Baković Boljević.

Osnovci su bili radoznali, imali su mnogo pitanja o kamerama, studiju, kako voditelji čitaju tekst sa promptera, šta rade oni koji su iza kamere...

"Najviše mi se dopalo u studiju, gdje se snimaju Dnevnik i Jutarnji program", kazali su Pavle i Filip, koji bi željeli da budu voditelji kad porastu.

Djeci su posebno zanimljiva i nova velika reportažna kola, koja omogućuju produkciju i najzahtjevnijih formi.

Učenici OŠ "Maksim Gorki" su kazali da prate Dječji program TVCG, ali su poručili da bi htjeli da vide više programa posvećenog njima.

"Njihova brojna pitanja pokazuju uspješnost saradnje sa osnovnim školama, a dali su nam ideje čime upotpuniti naš program za najmlađe", istakla je Slavica Kruščić Vasović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније