Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 04. 2019. 11:50 >> 11:57
9

SLETIO PRVI AVION

Lufthansa stigla u Crnu Goru

Prvi put u istoriji avion kompanije Lufthansa, njen avion je sletio u Crnu Goru, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore. Prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj Minhena i Frankfurta.

Povodom inauguralnog leta putnike i specijalne goste dočekali su predstavnici Aerodroma Crne Gore, opštine Tivat, menadžment Lufthansa grupe a dočeku je prisustvovao i ambasador Njemačke u Crnoj Gori NJ.E. Hajnrih Robert Veber.

Kako je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore, prvi let je označio početak Lufthansine veze jednom sedmično između Tivta i njenih glavnih čvorišta u Njemačkoj. Subotom, let pod brojem LH1733 će saobraćati iz Tivta za Minhen a nedjeljom počevši od 14. aprila Lufthansa će letjeti iz Tivta za Frankfurt. Oba leta, za Minhen i za Frankfurt, kako su kazali, biće realizovani avionom tipa Airbus A319 i imaće Internet ponudu na letu- Lufthansa FlyNet .

"Ovaj prvi let predstavlja specijalan događaj za istoriju Lufthanse. Kako je Crna Gora važno tržište za nas, sa mnogo potencijala, Lufthansa je odlučila da uvede 2 nova leta i poveže Tivat sa oba svoja glavna aerodroma u Frankfurtu i Minhenu. Mi smo zaista ponosni što otvaramo vezu sa Crnom Gorom, pružajući mogućnost lokalnom tržištu da se još više poveže s globalnom mrežom letova unutar Lufthansa Group", rekao je Peter Pulem, viši direktor prodaje za Centralnu, Istočnu i Jugoistočnu Evropu za Lufthansa Group na svečanom događaju u Tivtu.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da dolazak Lufthanse nije važan samo za tu firmu već i za Crnu Goru kao turističku destinaciju.

"Prodaja karata za obje linije ide izuzetno dobro što govori o opravdanosti otvaranja tih ruta. Veoma sam ponosan jer je ovo istorijski dan za Aerodrome Crne Gore jer je dolazak Lufthanse dokaz stabilnosti, bezbjednsti i perspektive i kompanije na čijem sam čelu i naše države. Dugo smo pregovarali i uvjeren sam da je ovo samo početak uspješne saradnje. Nastavljamo razgovore koji će nadam se rezultirati otvaranjem novih linija", istakao je Orlandić.

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori NJ.E. Robert Hajnrih Veber naglasio je da je veoma srećan zbog dolaska Luftanse u Crnu Goru i naveo da je "to dokaz ne samo stabilnosti države u političkom smislu i njenog uspješnog koračanja ka Evropskoj Uniji, već i potencijala zemlje kao turističke destinacije".

Iz Aerodroma ocjenjuju da će upravo uspostavljeni letovi omogućiti putnicima iz Crne Gore da uživaju u prednostima još bolje povezanosti u okviru sveobuhvatne, globalne mreže letova Lufthansa grupe.

"Dodatno, još 3 kompanije iz Lufthansa Grupe već lete iz Crne Gore. Brussels Airlines nudi letove jednom sedmično iz Tivta za Brisel a Eurowings leti jednom sedmično iz Tivta za Diseldorf. Austrian Airlines leti svakog dana iz Podgorice za Beč. Ukupno, avio kompanije iz Lufthansa grupe lete do 308 destinacija u 102 zemlje širom svijeta", zaključuje se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније