Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 04. 2019. 12:20 >> 12:24
9

SINDIKAT CEDIS-A

Protivzakonite aktivnosti pokreta "Odupri se"

Reprezentativni granski sindikat energetike Crne Gore i Sindikalna organizacija CEDIS-a Podgorica, najoštrije su osudili, kako navode, protivzakonite aktivnosti pokreta “Odupri se 97.000”.

Podsjetimo, aktivisti pokreta Odupri se – 97.000, blokirali su juče ulaz u CEDIS.

“Posebno osuđujemo što su jučerašnjim aktivnostima i blokadom jedinog ulaza onemogućili slobodu kretanja, tj ulaska i izlaska zaposlenih i potrošača, čime su ugrozili ustavna prava, slobode rada i kretanja građana Crne Gore”, poručuju iz sindikata energetike.

Kažu i da je dovedeno u pitanje nesmetano odvijanje procesa rada CEDIS-a čije su djelatnosti, distribucija tj. isporuka električne energije potrošačima i održavanje energetskih objekata, utvrđene kao djelatnosti od opšteg interesa za društvo u cjelini.

Ističu i da su Proizvodnja i prodaja električne energije u nadležnosti su Elektroprivrede Crne Gore, a cjenovna politika u nadležnosti Regulatorne agencije za energetiku Crne Gore.

 “Očekujemo da će nadležni organi preduzeti radnje i aktivnosti iz okvira svoje nadležnosti protiv aktera ovih nedjela, a sve u cilju zaštite prava i slobode zaposlenih i građana, kao i odvijanja nesmetanog procesa rada CEDIS-a, a samim tim i sprečavanje izazivanja opšte opasnosti zbog nemogućnosti zaposlenih da obavljaju svoje radne zadatke, a posebno u slučaju potrebe iznenadnih hitnih intervencija”, zaključio je predsjednik Granskog sindikata Energetike Crne Gore i Sindikalne organizacije CEDIS-a Podgorica Bešir Kajević.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније