Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

10. 04. 2019. 16:21 >> 18:57
1

STROGI STANDARDI

MA proširuje flotu, ljetnja sezona sa šest aviona

Montenegro Airlines je iznajmio dva aviona većeg kapaciteta u odnosu na postojeće u svojoj floti, tako da će od 15. aprila do 15. oktobra u floti nacionalnog avio-prevoznika biti ukupno 6 vazduhoplova. Kako su saopštili iz te kompanije tokom ljetnje sezone MA pokrivati oko 30 redovnih i čarter destinacija, što bez šest aviona u floti ne bi bilo moguće.

Ugovor o iznajmljivanju aviona na bazi tzv. “wet lease“ ili ACMI aranžmana, koji pored aviona uključuje posadu, tehničko održavanje i osiguranje vazduhoplova, je potpisan sa rumunskom avio-kompanijom Blue Air, saopštili su iz MA.

“Ugovorom je predviđeno iznajmljivanje aviona tipa Boeing 737 Classic, i to tako da u periodu od 15. aprila do 15. maja za potrebe MA saobraća avion tipa B737-500, reg.oznake YR-AMC sa 120 sjedišta, a u periodu od polovine maja do kraja ugovora avion tipa B737-300, reg.oznake YR-BAP sa 148 sjedišta. Oba aviona su 1991. godište, i prethodno su se nalazila u floti Lufthansa, Norwegian Air Shuttle itd”, navodi se u saopštenju.

Blue Air, kao kompanija registrovana u EU, funkciniše u skladu sa najstrožijim standardima sigurnosti i bezbjednosti letjenja koje propisuje Evropska agencija za sigurnost vazdušnog saobraćaja (EASA).

“Ova avio-kompanija je članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA), i samim tim nosilac IOSA sertifikata koji takođe predstavlja dokaz o uspješnom usvajanju strogo postavljenih sigurnosnih i bezbjedonosnih standarda u vazdušnom saobraćaju na svjetskom nivou. Blue Air u svojoj floti ima 26 aviona, i do sada su prevezli više od 26 miliona putnika, od čega više od 5 miliona putnika samo u 2018. Godini”, saiopštili sui z MA.

 Funkcionišu kroz 8 operativnih baza širom Evrope, i lete na više od 100 destinacija. Prije MA su na bazi ACMI aranžmana sarađivali sa avio-kompanijama kao što su Alitalia, LOT Polish Airlines, TUI Nederland itd.

„Prilikom pregovora o iznajmljivanju aviona za potrebe ljetnje sezone, rukovodili smo se prije svega činjenicom da je potrebno da naš partner u ovom projektu  ispunjava najstrože standarde sigurnosti i bezbjednosti letjenja, kao i MA. Blue Air kao avio-kompanija registrovana u EU, funkcioniše u skladu sa EASA standardima, pri čemu su i nosioci IOSA sertifikata. To i jeste potvrda da su ispunjeni strogi sigurnosni i bezbjednosni standardi u vazdušnom saobraćaju“, rekao je izvršni direktor MA, Živko Banjević.

On je dodao da dogovoreni komercijalni uslovi, pozitivna provjera i preporuke od strane predstavnika više referentnih kompanija u avio-industriji da se radi o avio-kompaniji sa najvišim stepenom operativnosti i profesionalnosti, doveli su do potpisivanja Ugovora o iznajmljivanju aviona.

Govoreći o sličnom aranžmanu koji je ostvaren u prethodnoj godini, Banjević je istakao da se navedeno pokazalo kao dobar poslovni potez.

“ Najbolji bilans uspjeha u posljednjih 10 godina ostvaren je baš u 2018. godini, kao i najbolji komercijalni rezultat u 25-ogodišnjoj istoriji kompanije. Ukupni direktni i indirektni efekti po turističku i ostalu privredu Crne Gore su iznosili između 150 i 200 miliona eura”, ističe on.

On je istakao da će tokom ljetnje sezone MA pokrivati oko 30 redovnih i čarter destinacija, što bez šest aviona u floti ne bi bilo moguće.

“Spremni smo da odgovorimo na sve izazove koje postavlja tržište u 2019. godini, prevezemo veći broj putnika u odnosu na prošlu godinu, tj. oko 660.000 u sve tri kategorije saobraćaja, i da samim tim uvećamo naš doprinos ukupnim prihodima i razvoju turističke i ostale privrede u Crnoj Gori“, zaključio je Banjević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније