Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Mrkić, TVCG

09. 04. 2019. 20:09   >>  21:11 1

AKCIJA U HERCEG NOVOM

Sakupljanjem čepova pomažu OSI

Da plastiku možemo pametno iskoristiti, pokazuje primjer Savete Ilić iz Herceg Novog, koja godinama sakuplja plastične čepove, u okviru akcije "Čep za hendikep" i tako obezbjeđuje kolica za osobe sa invaliditetom.

Saveta Ilić, žena velikog srca, već godinama sprovodi neobičnu humanitarnu akciju "Čep za hendikep". Na taj način pomaže osobama sa invaliditetom. Ona sakuplja plastične čepove, koji se dalje prodaju kompanijama koji se bave reciklažom i za taj novac nabavlja invalidska kolica.

"Pošto radim u pošti, gdje prolazi mnogo ljudi, na jednom šalteru postavila sma jednu flašu sa čepovima, svi su pitali za šta je to i čep po čep skupilo se", priča Saveta.

Akcija je izvorno počela u Srbiji, u Zrenjaninu, još 2012. godine, od tada i Saveta neumorno skuplja tvrdu plastiku, a za jedna invalidska kolica potrebna je oko tona i po.

"Jedno troje-četvoro kolica, toliko smo mi sakupili iz ove opštine. Mada moram da napomenem i da nam donose iz drugih gradova, Kotora, Risna", kaže Saveta.

Akciji su se pridružili i hercegnovski predškolci i osnovci.

Već se mnogi raspituju kako i u drugim gradovima mogu donijeti plastične čepove. Saveta je optimista i očekuje da će uskoro nova invalidska kolica dobiti jedan dječak iz Herceg Novog.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније