Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

09. 04. 2019. 15:39   >>  15:41 1

NAGRADA 8 HILJADA EURA

Konkurs za idejno rješenje vrtića u Ulcinju

Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje vrtića u Ulcinju, jednog od sedam vrtića, čija se gradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope. Konkurs je otvoren do 10. juna.

Nagrada za prvorangirano rješenje iznosi 8 000 eura, druga 4 000 eura, a treća 2 000 eura.

Ministar prosvjete Damir Šehović je  rekao da raspisivanjem konkursa i zvanično počinje procedura izgradnje vrtića u Ulcinju, čija je procijenjena vrijednost 850 hiljada eura.

"Naravno, i prije samog raspisivanja, sprovođene su opsežne pripremne aktivnosti, a i sada ćemo, u saradnji sa ostalim nadležnim organima raditi na tome da se projekat što prije realizuje. U Podgorici su već izgrađena dva objekta u Zagoriču i na Starom aerodromu, a vrtić u Tuzima se gradi" kazao je Šehović.

On je podsjetio da ove godine počinju gradnje vrtića u Bloku 6 i u Pljevljima, što oslikava, kako je rekao, jasan stav ove Vlade da je dostupno obrazovanje u optimalnim uslovima prioritet.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, poručio je da ministarstvo odgovorno radi na svom dijelu posla kada je riječ o izgradnji školskih i predškolskih ustanova.

"Politika Vlade je da svaki nadležni resor, u najkraćim rokovima, da svoj doprinos realizaciji ovih važnih projekata",kazao je Radulović.

Raspisivanju konkursa za vrtić u Ulcinju prethodio je prenos prava raspolaganja zemljištem sa Opštine Ulcinj na Vladu Crne Gore, čime su otklonjene smetnje za početak pokretanja procedura za njegovu izgradnju. Procijenjena vrijednost zemljišta je preko 300 000 eura, kaže se u saopštenju.

Parcela zemljišta na kojoj će se graditi vrtić nalazi se na Ulcinjskom polju, površine oko 2.448 m², dok maksimalna bruto građevinska površina planiranog objekta iznosi 979,2 m².

U cilju povećanja kapaciteta crnogorskih vrtića, gradiće se i vrtići u Rožajama i Herceg Novom, a za koje je u toku izbor izvođača radova. Za naredni period planirana je i gradnja još vrtića u Podgorici i to u City kvartu, Tuškom putu, Zlatici i Starom aerodromu, ali i u Beranama, Bijelom Polju, Baru, Ulcinju i Plavu i svi su u različitim fazama. Osim toga, planirane su totalne rekonstrukcije vrtića u Kotoru i dva u Podgorici, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније