Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 04. 2019. 10:30 >> 10:33

UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA

Razvojem preduzetništva do zapošljavanja OSI

Udruženje paraplegičara na Cetinju je organizovalo konferenciji povodom završetka projekta: "Razvojem socijanog preduzetništva do radne integracije OSI". Program je podržao Zavod za zapošljavanje Crne Gore.

Kao je saopšteno iz Udruženja paraplegičara, tokom projekta, devet korisnika je prošlo obuku kod poslodavca za samostalnu izradu propagandnog materijala, obuku sa procesom štampe na digitalnim štamparskim mašinama i obuku iz računovodstva u preduzetništvu.

Obuku je sprovodio partner na projektu, AD. Šatamparija "OBOD".

Nakon isteka Ugovora predsjednik Udruženja paraplegičara Dejan Tmušić je istakao da će Udruženje ponovo sklopiti Ugovor o radu na period od šest mjeseci za troje OSI, iako je projektom bilo predviđeno zapošljavanje dva lica.

Predstavnik Zavoda zapošljavanje Crne Gore, pohvalio je rezultate projekta i tom prilikom ocijenio da je projekat koji je sprovelo Udruženje primjer u kom pravcu treba da se odvija proces zapošljavanja OSI i istako primjer odlične saradnje sa Udruženjem paraplegičara Cetinje.

Partner na projektu Blažo Milić, izarazio je zadovoljstvo posvećenošću zaposlenih i njihovoj želji za napredovanjem.

Sekretarka Senata Prijestonice Radonjić istakla je da svi u relevantni činioci moraju prepoznati značaj zapošljavanja lica sa invaliditetom i dati punu podršku održivosti ove ideje.

Direktor JU Dnevnog centra istakao je odličnu saradnju sa Udruženjem, kao i potrebu za jedinstvenim nastupom svih činioca koji zastupaju interese OSI.

Na početku konferencije održana je Skupština Udruženja, gdje su predstavljeni rezultati kao i planovi za naredni period.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније