Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

08. 04. 2019. 07:40 >> 07:41
7

DECEMBARSKA PLATA

Zbog greške u obračunu Katnić primio 9.657 eura

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio je za decembar prošle godine zaradu u iznosu od 9.657 eura.

U taj iznos uračunata je plata za decembar, ali i razlike u plati za prethodni period, jer mu je zarada nepravilno obračunata.

U periodu od postavljanja na funkciju Katniću je na ime plate isplaćivano od 1.900 eura, a najveća zarada bila mu je u oktobru i maju 2016. godine, kada je primio po oko 2.600 eura.

Katnić je u izjavi za „Dan” pojasnio da je slučajno uvidio da prima manju platu, kada je uočeno da mu je pogrešno obračunata zarada.

"Primijetio sam da je plata manja, pa sam se raspitao o čemu se radi. Objasnili su da mi je zarada pogrešno obračunata još od jula 2015. kad sam stupio na funkciju. Za decembar mi je, osim plate, isplaćena i razlika u zaradama za prethodni period kada je bila pogrešno obračunata", pojasnio je Katnić.

Naveo je i da je primao za oko 200 eura manje mjesečno nego što je trebalo.

Podaci o isplaćenim zaradama glavnom specijalnom tužiocu objavljeni su zvanično na sajtu tužilaštva u Spisku javnih funkcionera, lista obračuna njihovih zarada, drugih primanja i naknada u vezi sa vršenjem javne funkcije. Podaci su javni od jula 2015, kada je formirano Specijalno državno tužilašto, na čije čelo je postavljen Katnić.

U tim podacima vidi se različit iznos plata koje je dobijao. Za prvi mjesec rada glavnom specijalnom tužiocu isplaćeno je 1.900 eura.

Približno takav iznos primao je do januara 2016, kada mu je plata povećana na 2.000 eura. U aprilu mu je na ime zarade isplaćeno 2.400 eura, u maju 2.600, a u junu 2.100. Narednih mjeseci, do oktobra, uplaćivano mu je oko 2.400 eura. Od oktobra do jaunara 2017. godine na ime zarade primao je oko 2.600 eura. Nekoliko mjeseci od januara 2017. plate glavnog specijalnog tužioca iznosile su oko 2.300-2.400 eura. Tokom prethodne godine, za većinu mjeseci plata glavnog specijalnog tužioca iznosila je oko 2.300 eura, da bi za oktobar primio 2.600.

Nakon 9.657 eura, koliko je Katniću isplaćeno na ime redovne plate za decembar 2018. godine i naknade prethodnih pogrešno obračunatih zarada, on je na ime zarade za januar ove godine dobio 2.500 eura.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније