Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 04. 2019. 12:25   >>  12:26

PISMO TUŽILAŠTVU

Da odgovaraju oni koji su oštetili SSCG

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore uputilo je javno pismo dvojici prvih ljudi crnogorskog Tužilaštva Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću kom zahtjevaju da odgovore šta je sa predmetima i zašto se ne podižu optužnice protiv onih koji su, kako se u saopštenju navodi, nezakonitim radnjama oštetili SSCG za milionske iznose.

 

"Svi vrapci na grani znaju za enormne pronevjere novca i imovine Saveza Sindikata Crne Gore, a vaša institucija ćuti, ne reaguje i u fioci drži sve dokaze. Postavlja se pitanje da li neko želi da ova krivična djela zastaraju, da se zaborave, te se odgovorni aboliraju i ne odgovaraju pred slovom zakona", pitalu su Stankovića i Katnića. 

Iz Sindikata kažu da, ukoliko se ne kazne krivci, sva odgovornost i jedini krivac biće Tužilaštvo Crne Gore zbog svojih nepostupanja.

"Ukoliko su se slučajno zagubili diskriminišući papiri, pozivamo vas da opet dođete u Savez Sindikata Crne Gore, te od današnjeg dana počevši od Sindikata uprave i pravosuđa CG izuzmete svu potrebnu dokumentaciju, jer vaš opis posla je da ne smijete dozvoliti da krivična djela ostanu nekažnjena", navodi se u pismu.

Iz Sindikata su kazali da će sa ovim zahtjevom biti upoznata i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.
"Kada se bilo gdje spomene sindikat, prve asocijacije građana Crne Gore su fotelja, malverzacije, potpis, restorani. Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore želi upravo ovim, kao i drugim aktivnostima da se ogradi od ovakvih etiketa", zaključuli su iz Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније