Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

05. 04. 2019. 21:32   >>  21:30

POŠTA CRNE GORE

U konkurenciji za najljepše pismo 200 autora

Od dvije stotine pisama, koliko je stiglo na adresu Pošte Crne Gore povodom takmičenja za najljepše pismo, Komisija Ministarstva prosvjete će odabrati najbolje, čiji će autori biti poznati do kraja aprila.

Ovogodišnja tema Takmičenja bila je „Napiši pismo o svom heroju“.

"Izuzetan odziv osnovnih škola, koje su organizovale interna takmičenja i Pošti poslala po tri najbolja rada, potvrđuje popularnost ovog literarnog konkursa. Pisma naših najmlađih upućena su herojima širom svijeta. Najčešće, ipak, roditeljima. Naši osnovci su svoja pisma poslali i bakama, djedovima, rođacima, prijateljima, učiteljicama, sportistima, junacima sa TV-a, likovima književnih djela, djeci iz raznih krajeva svijeta i uslova života, djeci i ljudima koji se bore i žive s teškim bolestima, drugarima bez roditeljske ljubavi, ljudima koji su žrtvovali svoj život zarad drugih...", naglasili su iz Pošte.

Podsjetimo, Nacionalno Takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje realizuje Svjetski poštanski savez.

Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније