Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 04. 2019. 16:36   >>  16:36 2

PODGORICA

Produženo radno vrijeme za izdavanje dokumenata

Kako bi administraciju učinili što dostupnijom građanima i prilagodili potrebama savremenog društva, Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu uvesti produženo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić obišao je tu organizacionu jedinicu, poznatiju kao "Limenka", koja prema statistici dnevno pruži oko 2000 usluga građanima po različitim osnovama.

"Iz razgovora sa službenicima, kao i građankama i građanima, proistekla je potreba da u narednom periodu, najvjerovatnije u toku mjeseca maja, produžimo radno vrijeme u Područnoj jedinici za građanska stanja i lične isprave Podgorica od 7 do 19 časova, a pružanje šalterskih usluga građanima od 8 do 18 časova", kazao je Nuhodžić.

Cilj ove odluke je, kako je kazao Nuhodžić, da komunikacija MUP-a sa građanima bude što kvalitetnija, da službe budu što efikasnije i bliže građanima, te da se skrati vrijeme čekanja na šalterske usluge.

Nuhodžić je podsjetio da je aktuelno radno vrijeme područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave u crnogorskim gradovima od 7 do 15 časova, do je rad sa građanima organizovan u perodu od 8 do 14 časova.

On je najavio uvođenje desetočasovnog radnog vremena od 7 do 17 časova, odnosno pružanje usluga građanima od 8 do 16 časova u područnicama u primorskim gradovima, koje će biti uspostavljeno tokom ljetnjih mjeseci – od juna do avgusta - kako bi usluge građanima, turistima i privrednicima u ovom dijelu zemlje učinili što dostupnijim i kvalitetnijim u najfrekventnijem periodu godine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe radi na realizaciji projekta uvođenja dokumenata treće generacije, što će, kako je najavio Nuhodžić, u velikoj mjeri objediniti usluge iz domena javne uprave i povećati kvalitet usluga, u skladu sa standardima Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније