Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 04. 2019. 13:56 >> 13:55
2

OZEK HRAPOVIĆU

CG ljekari da se usavršavaju u Turskoj

Ugledni svjetski neurohirurg iz Turske prof. dr Memet Ozek uputio je poziv ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću da se crnogorski ljekari usavršavaju iz oblasti neurohirurgije u Istanbulu.

"Ozek je objasnio da na Univerzitetu unazad pet godina imaju program po kojem iz mnogih zemalja ljekari dolaze na edukaciju i uručio Hrapoviću program edukacije i pozvao da zdravstveni sistem odabere ljekare koji će usvojiti najnovija znanja iz oblasti neurohirurgije, kako bi mogli da u Crnoj Gori kreiraju svoj tim i unaprijede operativni program", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Poznati neurohirurg je održao predavanje na Medicinskom fakultetu.

"Nama je trebalo 25 godina da dostignemo ovaj nivo medicinskih vještina, a ovim programom vama možemo pomoći da to ostvarite u mnogo kraćem roku", kazao je Ozek.

Hrapović se zahvalio Ozeku, jednom od vodećih svjetskih dječjih neurohirurga i načelnika Odjeljenja za pedijatrijsku neurohirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta Acibadem u Istanbulu na uspješno izvedenim zahtjevnim operativnim zahvatima za jedan broj djece koja su iz Crne Gore bila na liječenju u Turskoj.

"Od tada nejake i slabe djece, pogođene bolešću, sada imamo oporavljene mlade ljude koji nesmetano žive svoj život i koje srijećem na ulici, na sportskim događajima, i na tome sam Vam posebno zahvalan, kao i svi građani Crne Gore", istakao je Hrapović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније