Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

05. 04. 2019. 13:36   >>  13:48

JANOVIĆ PORUČIO

Istrajno raditi na unaprijeđenu uslova za mlade

Crnogorsko predsjedavanje Inicijativom koja promoviše ekonomski i društveni rast u regionu kao i evropsku integraciju Zapadnog Balkana, za Crnu Goru je od posebne važnosti, ocijenio je ministar sporta i mladih Nikola Janović na Konferenciji posvećenoj Jadransko - jonskoj saradnji u oblasti omladinske politike.

Konferenciju, koja je okupila 50 predstavnika država Jadransko-jonske inicijative, međunarodnih i regionalnih organizacija, domaćih institucija i nevladinih organizacija, organizovalo je Ministarstvo uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

"Kroz ostvarivanje bliske saradnje sa državama regiona kao i državama članicama Evropske unije, Crna Gora aktivno učestvuje u definisanju prioriteta koji su od značaja za cijeli jadransko-jonski region. U svim oblastima od zajedničkog interesa na regionalnom nivou, treba istrajno i posvećeno raditi na unapređenju uslova i stvaranju prilika za mlade ljude" kazao je Janović.

Ambasadorka Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davie, istakla je da OEBS prepoznaje značaj rada sa mladima i vrlo važnu ulogu koju oni imaju u izgradnji mirnog i bezbjednog okruženja.

Na Konferenciji su se po prvi put okupili predstavnici nadležni za oblast omladinske politike iz zemalja članica Jadransko-jonske inicijative, sa ciljem intenziviranja saradnje u spomenutoj oblasti.

"Crnogorsko predsjedavanje Jadransko-jonskom inicijativom bilo je veoma uspješno i ovim putem želim da Vam čestitam na naporima koje ulažete u razvijanju partnerstava sa svim državama regiona" kazao je ambasador Fabio Pigliapoko.

Janović je zaključio da je upravo ovaj događaj, bio prilika za razmatranje ključnih izazova i ostvarenih rezultata, kao i za razmjenu iskustava između država regiona u vezi sa unapređenjem položaja mladih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније