Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

04. 04. 2019. 18:16 >> 18:16
1

UCG SAOPŠTIO

Bez komentara na odluku u vezi sa Vojvodićkom

Univerzitet Crne Gore ne želi da komentariše odluke državnih organa vezano za presudu Višeg suda kojom je utvrđeno da je bivša rektorka Radmila Vojvodić nezakonito smijenjena. Iz UCG su kazali da će preduzeti pravna sredstva koja su im na raspolaganju u zakonskom roku.

 

Bivša rektorka Univerziteta Crne Gore (UCG) Radmila Vojvodić pravosnažno je dobila spor sa Univerzitetom zbog nezakonitog razrješenja sa te funkcije. Odluku je donio Viši sud u Podgorici, potvrdivši tako odluku nikšićkog Osnovnog suda. Sud je konstatovao da je Vojvodić kao rektorka UCG u cjelosti postupala u skladu sa zakonom i Statutom Univerziteta. Sud je takođe utvrdio da je Ministarstvo prosvjete donijelo rješenje kojim je licenciralo studijski program u Beranama suprotno stavu UCG, koji nije tražio licencu za taj program.

“Univerzitet Crne Gore je primio presudu Višeg suda Gž. 5330/18 po tužbi bivše rektorke prof. Radmile Vojvodić. Univerzitet će nastaviti da koristi pravna sredstva u odnosu na dio presude kojim je zahtjev usvojen. Radi potpunog informisanja Univerzitet Crne Gore ukazuje da je zahtjev koji se odnosio na uspostavljanje situacije u kojoj bi prof. Radmila Vojvodić došla u poziciju da vrši rektorsku funkciju odbijen”, navodi se u saopštenju.

Iz UCG su saopštili da neće komentarisati odluke državnih organa.

“I ovog puta Univerzitet Crne Gore zauzima principijelan stav da ne komentariše odluke državnih organa tako da neće komentarisati ni ovu odluku. S obzirom da smo na  Univerzitetu Crne Gore uvjereni da je odluka o razrešenju prof. Radmile Vojvodić zakonita i opravdana, Univerzitet Crne Gore će preduzeti pravna sredstva koja su mu na raspolaganju u zakonskom roku”, zaključeno je u saopštenju UCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније