Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 04. 2019. 17:02 >> 17:02
1

DEMOKRATE O SUKOBU U NIKŠIĆU

"Povoda nije bilo a i da jeste to nije opravdanje"

Iz Demokratske Crne Gore tvrde da povoda za sukob navijača i policije nakon utakmice Budućnost - Sutjeska juče u Nikšiću nije bilo. To kako su kazali, svjedoče i posjetioci utakmice. Sve i da jeste bilo povoda, dodaju , to po njima ne može biti opravdanje za bjesomučno prebijanje navijača od strane policije.

"Policijska sačekuša u navijačkim autobusima, kao i prebijanje navijača u autobusu, pored autobusa, u mraku, pokazatelj su šta je represivni aparat razularenog nedemokratskog sistema u stanju da učini kad misli da ga niko ne vidi i da ga niko ne snima ili fotografiše. Lokacija prebijanja (autobus, na određenoj distanci od stadiona), kao i nasumične žrtve prebijanja, govore da policiji nije bila cilj reakcija u odnosu na bilo koji navodni prestup navijača Budućnosti koji se odigrao na stadionu ili atletskoj stazi ili na tribinama, nego da su navijače policajci tukli za svoj ili, što je vjerovatnije, ćef nadređenih im političkih struktura", navodi se u saopštenju Demokrata.

Fotografije na kojima se vide raskrvavljene glave i tijela navijača kao epilog cijelog događaja, kako su kazali, užasavaju svakog građanina. One su, dodaju, i poziv nadležnima da nepristrasno, ako ikako mogu, daju sud o tom događaju.

"Najtragičnije u svemu je to što je uzrok povredama navijača - policija, koja bi, po definiciji, morala ulivati sigurnost građanima. Policija, ovakva kakva jeste, postupajući na brutalan način, uliva strijepnju, ali ne, ni najmanju, kod vršilaca krivičnih djela, već isključivo kod običnih građana koji bi željeli otići na utakmicu bez rizika da budu prebijeni od strane onih koji bi trebalo da štite njihovu sigurnost", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније