Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

04. 04. 2019. 15:40   >>  15:40

REKTOR PORUČIO

Uloga studenata u strategiji razvoja UCG najbitnija

Uloga studenata u izradi strategije Univerziteta Crne Gore (UCG) veoma je važna i samo na taj način će se neposredno iskazati potrebe studenata i stvoriti najbolji uslovi za poboljšanje njihovog statusa, saopšteno je na sastanku rektora Univerziteta Danila Nikolića sa predstavnicima Studentskog parlamenta UCG, na čelu sa predsjednikom Danilom Jelovcem.

Jelovac je, kako je saopšteno iz Univerziteta, predstavio Nikoliću aktivnosti Studentskog parlamenta, aktuelne teme koje zaokupljaju studente UCG i buduće planove za rješavanje određenih zahtjeva studenata poput organizovanja dodatnih ispitnih rokova, realizacija praktičnog rada, opremljenost univerzitetskih jedinica.

Nikolić i Jelovac razgovarali su o aktivnostima koje se sprovode za unaprjeđenje statusa studenata, prije svega, o izradi Strategije UCG.

Iz UCG su naveli da će strategija najvećim dijelom direktno tretirati položaj i nove mogućnosti za studente, koji su na prvom mjestu u svim aktivnostima koje se trenutno sprovode.

"Inoviranje kurikuluma na osnovnim studijama u cilju bolje pripremljenosti za tržište rada, bolji uslovi za realizaciju nastave, inovativni pristupi nastavnih metoda, digitalni servisi za nastavu i administrativne procedure, bolji uslovi za mobilnost studenata, razvoj studijskih programa na engleskom jeziku su samo neke od planiranih aktivnosti koje će biti obuhvaćene strategijom razvoja Univerziteta", navodi se u saopštenju.

Nikolić je istakao važnost uloge studenata u kreiranju politika Univerziteta, naročito u izradi Strategije Univerziteta.

"Samo na taj način će se neposredno iskazati potrebe studenata i stvoriti najbolji uslovi za poboljšanje njihovog statusa", dodaje se u saopštenju.

Nikolić je rekao da je spreman za saradnju sa Studentskim parlamentom i otvorenost za sva pitanja od interesa za studentsku populaciju UCG-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније