Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 08. 2013. 11:25   >>  11:31

ORGANIZATORI NEZADOVOLJNI

Slab odziv donatora

U šoping-molu Delta City već deset dana traje akcija prodaje korišćenih školskih knjiga, a cilj je da što veći broj učenika crnogorskih škola dobije udžbenike i tako spremno dočekaju predstojeću školsku godinu.

Predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete u Glavnom gradu Slobodan Savović, kaže da su oni, kao organizatori, djelimično zadovoljni:

"Prema našim grubim procjenama oko 1000 učenika je na taj način na našim štandovima došlo do udžbenika i sama ta činjenica nas raduje. Sa te strane smo zadovoljni, a sa druge nijesmo jer je i ove godine izostala podrška lokalnih i državnih struktura", rekao je Savović a prenosi Antena M.

U sklopu akcije "Pokloni, prodaj, kupi korišćeni udžbenik" moguće je i donirati knjige ili novac  za učenike iz prigradskih i seoskih škola sa teritorije opštine Podgorica, ali društveno odgovornih, dodaje Savović, do sad nije bilo:

"Niko, ama baš niko nam se nije javio da donira udžbenik, ni materijalna sredstva, a to je bio primarni cilj - da se pokaže solidarnost prema djeci iz seoskih i prigradskih naselja Podgorice", kaže Savović i ističe da je izostala podrška iz Ministarstva i Zavoda za udžbenike tako da se neće dijeliti ni besplatne knjige djeci prosvjetnih radnika.

Sa željom da porodicama lošijeg materijalnog statusa olakšaju pripreme za polazak djece u vrtiće i školu i Udruženje Roditelji organizuje akciju prikupljanja očuvane odjeće i školskog pribora pod nazivom "Podijelimo jer zajedno možemo više". Dajana Ponoš iz Udruženja kaže da za sad imaju preko 400 prijavljenih mališana.

"Sva sredstva prikupljaju se u Opštinskim organizacijama Crvenog krsta, ali centralna akcija, kada očekujemo da ćemo prikupiti najveći broj sredstava, biće u subotu i nedjelju u Delta sitiju. Prikupljena sredstva biće donirana osobama koje su se prijavile telefonskim putem ili na mail podijelimo@roditelji.me . Ukoliko dio doniranog materijala preostane biće podijeljen Opštinskim organizacijama Crvenog krsta, koji će materijal proslijediti svojim korisnicima", rekla je Ponoš. 

U relizaciji akcije članovima udruženja Roditelji pridružiće se i volonteri Asocijacije za demokratski prosperitet ZID, Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Ekonomskog fakulteta iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније