Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 08. 2013. 10:57 >> 10:59

DO DANILOVGRADA

Starim putem od 1. novembra

Završetak treće faze rekonstrukcije dijela starog puta za Danilovgrad odvija se planiranom dinamikom, a u toku je izgradnja propusta, javne rasvjete, telekomunikacione kanalizacije, kao i uklanjanje preostale stijenske mase, a radovi će biti gotovi do 1. Novembra, saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

 

 

Napominjući da se završetak rekonstrukcije saobraćajnice očekuje do 1. novembra ove godine, iz Agencije podsjećaju da radove izvodi preduzeće „Gradnja promet” iz Danilovgrada, koje je jedino dostavilo ponudu na tender raspisan u martu ove godine za izvođenje treće faze radova.

„Vrijednost ponude bila je 698.284,49 eura, pa je, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, s obzirom na to da je bila veća od pola miliona eura, dostavljena Komisiji za kontrolu postupka javne nabavke, što je prolongiralo sklapanje ugovora sa izvođačem, zbog čega su radovi u okviru treće faze rekonstrukcije počeli tek 23. jula ove godine“, saopštili su iz gradske Agencije za izgradnju i razvoj.

Podsjećaju da je rekonstrukcija starog puta za Danilovgrad, na dionici od raskrsnice za Malo brdo do raskrsnice sa putem za Pipere, počela u junu 2012. godine, te da je podijeljena u tri faze.

„Prva faza je obuhvatala iskope, to jest uklanjanje stijenske mase, a ovi radovi okončani su početkom oktobra 2012. Uklonjeno je 14.000 kubika od glavnim projektom predviđenih 20.000 kubika stijenske mase. Radove je kao donaciju realizovala firma ’Gradnja promet’ iz Danilovgrada, pri čemu je Glavni grad obezbijedio sredstva za gorivo“, istakli su iz Glavnog grada.

Druga faza je, kako su pojasnili, obuhvatala izgradnju potpornih zidova duž trase puta.

„Tender za ove radove raspisan je u avgustu 2012. Kao najpovoljniji ponuđač izabrano je preduzeće ’Gradnja promet’, a radovi su počeli polovinom novembra 2012. Ugovorena vrijednost ovih radova iznosila je 117.629,34 eura“, navodi se u saopštenju.

U toku izvođenja radova, zbog problema na terenu koji nisu evidentirani geomehaničkim elaboratom, moralo se, kako su pojasnili, pristupiti izmjeni projekta potpornih zidova, što je prouzrokovalo privremeni prekid u izvođenju radova.

„Nakon što je urađena izmjena projekta kojom su bili obuhvaćeni naknadni radovi na zidu, u prvoj polovini marta 2013. raspisan je novi tenderu za ove radove. Ponudu je dostavila jedino ’Gradnja promet’, kojoj je i dodijeljen posao, a radovi su počeli u drugoj polovini maja i završeni krajem juna ove godine. Ugovorena vrijednost ovih radova iznosila je 95.691,33 eura“, zaključuje se u saopštenju Agencije. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније