Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

28. 03. 2019. 16:37   >>  16:02 7

CRNOGORSKI POKRET

"Napad na Tomkiće dio napada na državu"

Krajnji je čas da vlada Crne Gore upozna svoje saveznike u EU i NATO o pozadini napada na Crnu Goru i da uz njihovu podršku, obezbjedi svim građanima Crne Gore miran i bezbjedan život, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

"Fizički napad na porodicu Tomkić iz Berana i paljenje njihove imovine samo je dio kontinuiranog napada da državu Crnu Goru sa vrlo dobro poznatih međunarodnih i domaćih adresa, što za posljedicu ima stvaranje atmosfere u kojoj se velikosrpski, svetosavski nacionalizam, na način dobro poznat u deceniji na kraju XX stoljeća, obračunava, u ovom slučaju, sa pripadnicima hrvatske nacionalnosti”, poručuju iz CP.

Kažu i da je samo pitanje vremana kad će na red doći druge nacije, u zavisnost da li će imati ili ne podršku od njih u rušenju institucija države Crne Gore.

“Nema sumnje da je svijest koja se obračunala sa porodicom Tomkić posljedica djelovanja u dužem vremenskom periodu eparhije Beogradske patrijaršije, zvane MCP, i njenog čelnika Amfilohija Radovića, domaćih političkih i medijskih subjekata, logistički podržanih iz Beograda i Moskve, kao i aktuelnog stvaranja atmosfere vaninstitucionalnog pritiska, u kojem se ne biraju ni sredstva, ni saveznici u postizanj cilja”, navodi CP u reagovanju.

Stvara se, kako navode, atmosfera straha kod mnogih ljudi u institucijama, zapošljenih u javnim preduzećima, medijima, kod običnih građana, konstantnom kampanjom i prijetnjama, etiketiranjima i slično.

“U kojoj mjeri su se u funkciju vaninstitucionalnog političkog djelovanja upregli mnogi politički, medijski i NVO subjekti govori to što su sve civilizacijske, političke, strateške i bezbjednosne razlike stavljene u stranu, kako se prešućuje i mninimizara sve ono što može stvoriti razdor u tom udruženom djelovanju, kako se prešućuju sva nedemokratska, nasilnička i čak zločinačka ponašanja iz istih oportunih razloga”, stoji u saopštenju CP.

Crnogorski pokret traži od državnih organa da, kako navode, prestanu da se ponašaju kao pasivni posmatrač svega što se dešava u Crnoj Gori.

"Stavom da ne žele nijednim potezom da pogoršaju postojeću političkium situaciju, samo daju dodatni vjetar u rušenju građanskog mira i suživota, dajući prostor onima koji nikada Crnu Goru nijesu doživljavali kao svoju matičnu državu i nezavisan politički subjekt i koji su uvijek radili na njenom rušenju, onemogućavanju da postane dio civilizovanog, zapadnog svijeta. Obračunavajući se, pritom, sa svima onima koji su bili podrška nezavisnoj Crnoj Gori i njenom evroatlanskom putu, bez obzira da li se radi o Crnogorcima, ili pripadnicima manjinskih naroda”, poručuju iz CP.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније