Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

27. 03. 2019. 17:55 >> 17:20

RAZMJENA STUDENATA

Potpisan ugovor sa Indijskim institutom nauka

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić potpisao je Pismo namjere o saradnji sa prestižnim Indijskim institutom nauka iz Bangalora.

Potpisani dokument predstavlja prvi korak u uspostavljanju saradnje koji će omogućiti razmjenu studenata i nastavnika, prije svega na doktorskim studijama.

Indijski institut nauka je državna visokoškolska i naučno-istraživačka institucija u oblastima prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka, dizajna i menadžmenta.

Prema akademskom rangiranju svjetskih univerziteta, tj. Šangajskoj listi, ovaj Institut se nalazio između 301. i 400. mjesta od rangiranih univerziteta u svijetu 2017. godine, i jedina je visokoškolska ustanova iz Indije uvrštena u ovo rangiranje. Institut se u zadnje tri godine nalazi na prvom mjestu univerziteta u Indiji prema njihovom nacionalnom rangiranju univerziteta.

Memorandum je potpisan tokom održavanja Internacionalne konferencije o računarskom i eksperimentalnim inženjeringu i naukama ICCES 2019, koja se održava u Tokiju, Japan, od 25. do 28. marta.

Pored Rektora, na konferenciji učestvuje i dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Igor Vušanović.

Kao rezultat uspješne saradnje sa profesorom Satya N. Atlurijem sa Univerziteta Texas Tech u SAD, osnivačem ICCES konferencije, dogovoreno je da se sledeća konferencija ICCES 2020 održi u Crnoj Gori, na kojoj će Univerzitet Crne Gore biti suorganizator.

"Očekuje se dolazak preko 200 vodećih naučnika iz oblasti primjene računara u inženjerstvu i eksperimentima, što će biti prilika za dalje međunarodno pozicioniranje Univerziteta Crne Gore", saopštio je UCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније