Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

27. 03. 2019. 13:20   >>  12:45

HRAPOVIĆ I VUJAČIĆ

U planu gradnja nove ambulante u Šavniku

Ministar zdravlja, Kenan Hrapović i državni sekretar Milovan Vujović boravili su u radnoj posjeti Opštini Šavnik gdje su sa predsjednikom opštine Mijomirom Vujačićem razgovarali o zdravstvenoj zaštiti mještana tog kraja. Saopštili su da je u planu gradnja nove ambulante u Šavniku.

Hrapović i Vujačić su obišli prostorije u kojima je trenutno smještena zdravstvena stanica, a u kojoj su organizovane ambulante timova izabranih doktora i stacionar.

Tokom susreta su razmatrane mogućnosti za izgradnju novog zdravstvenog objekta u toj opštini. Planirano je da se na lokaciji koju odredi opština izgradi novi objekat koji bi zadovoljio sve potrebe primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Šavnika i oko 2070 stanovnika koji  žive na tom području.

Hrapović i Vujačić su saglasni da bi izgradnjom nove ambulante bili riješeni dugogodišnji problemi neadekvatnog prostora za pružanje zdravstvenih usluga mještanima ovog kraja.

U cilju obezbjeđivanja dostupne zdravstvene zaštite stanovništvu Šavnika u postojećem objektu organizovan je rad timova ljekara specijalista iz Doma zdravlja Nikšić iz oblasti pedijatrije, pulmologije i psihijatrije koji u pomenutim ambulantama rade jednom mjesečno.

Pored specijalističkih timova matične ustanove u zdravstvenoj stanici u Šavniku organizovano je kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite ljekara specijalista hirurgije, oftalmologije, radiologije i interne medicine iz Opšte bolnice Nikšić. Takođe, mještanima su dostupne i usluge fizikalne terapije.

Ministar Hrapović je tokom boravka u šavničkoj opštini upoznao predsjednika Vujačića sa konstantnim ulaganjima države u zdravstveni sistem čiji je najvažniji cilj pružanje kvalitetne i blagovremene zdravstvene zaštite za sve građane. 

Vujačić je zahvalio ministru na posjeti i izražnoj brizi i spremnosti da zajednički rade na boljim uslovima za rad zdravstvenog osoblja i boravak pacijenata i pohvalio rezultate zdravstvenog sistema ostvarene u prethodnom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније