Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 03. 2019. 07:15   >>  06:40

PODACI MINISTARSTVA

U pet opština nije bilo porodilja u radnom odnosu

U Crnoj Gori u januaru prošle godine bilo je 2.106 porodilja koje su u radnom odnosu, a u decembru 1.462, pokazuju podaci Ministarstva rada i socijalnog staranja, piše Pobjeda.

 

Kako piše Pobjeda, u Golubovcima, Tuzima, Plužinama, Šavniku i Gusinju, međutim, nije bilo nijedne porodilje koja je u radnom odnosu

Najviše ih je bilo u Podgorici i to u januaru 1.355, dok ih je u decembru bilo 849, potom u Herceg Novom u januaru 144, a decembru 89, te u Budvi u januaru 114, a u decembru 75.

U Nikšiću su brojke nešto manje, pa je porodilja u januaru zabilježeno 106, a u decembru 100. U Bijelom Polju ih je bilo 77 na početku godine, te 95 u decembru. U Baru su u januaru evidentirane 64 zaposlene porodilje, te 100 u decembru. Manje porodilja je bilo u Tivtu – 38, a na kraju godine 33.

U Danilovgradu je zabilježeno da je u januaru bilo 34 porodilje u radnom odnosu, a u decembru 14, u Ulcinju ih je bilo 18 i na početku i na kraju godine. Statistika bilježi nešto manje žena porodilja u Rožajama -13 na početku godine, a u decembru tri, u Kolašinu u januaru je bilo 11 zaposlenih na porodiljskom, a u decembru četiri.

U Mojkovcu je u januaru bilo šest žena na porodiljskom, a u decembru pet. Prema podacima ministarstva, na Cetinju je u januaru prošle godine bilo 15 porodilja u radnom odnosu, a u decembru 12, u Beranama u januaru 13, dok ih je u decembru na porodiljskom registrovano 11.

U Andrijevici je u januaru, februaru i martu registrovana po jedna porodilja na bolovanju, koliko ih je bilo i u junu i julu, te u septembru i novembru. Slična situacija je i u Petnjici.

U martu je zabilježen jedan slučaj porodiljskog odsustva, pa zatim u avgustu, dok je u septembru bilo po dva ovakva bolovanja, pa u novembru još jedno. Prema podacima Ministarstva rada, u Plavu je u januaru na porodiljskom odsustvu bila jedna osoba, kao i u martu, a u julu su registrovana dva slučaja, pa u avgustu jedan, kao i u decembru.

Na Žabljaku su u februaru bila dva slučaja porodiljskog “bolovanja”, u martu i aprilu po jedno, a u decembru dva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније