Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 03. 2019. 07:06 >> 06:31
2

KCCG SAOPŠTIO

Stigli testovi za procjenu funkcije štitaste žlijezde

Centar za laboratorijsku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore dobio je testove za procjenu funkcije štitaste žlijezde i od juče se te analize ponovo rade svim pacijentima, potvrdili su Dnevnim novinama iz najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

"Centru za laboratorijsku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore isporučeni su testovi za procjenu funkcije štitaste žlijezde. Od danas se ove analize rade u našoj ustanovi”, navodi se u saopštenju Kliničkog centra.

Podsjetimo, zbog deficita reagenasa u Kliničkom centru Crne Gore više od deset dana nisu rađene analize hormona štitaste žlijezde.

Iako te analize ne pripadaju hitnim pretragama, pacijenti koji su imali zakazane preglede kod endokrinologa su mogli uz odgovarajuću potvrdu te analize da urade u privatnim laboratorijama, a novac da im bude naknadno refundiran.

Do nestašice reagenasa, kako je objašnjeno iz KCCG, došlo je zbog kasnog raspisivanja tendera za nabavku potrošnog materijala, usljed administrativnih poteškoća.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније