Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

26. 03. 2019. 19:10   >>  20:18 19

JANOVIĆ ISTAKAO

Rasizam u CG nema utemeljenja

Ministar sporta i mladih Nikola Janović poručio je da se sinoćna fudbalska utakmica Crna Gora – Engleska, koja je u našoj zemlji doživljena kao praznik sporta, pokušava predstaviti kao incidentna, ali da u našoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam.

„Ako je grupa pojedinaca zaista poslala nedolične poruke to najoštrije osuđujem u ime Vlade i Ministarstva sporta i mladih i poručujem da za to u Crnoj Gori nema i ne može biti ni opravdanja ni razumijevanja. Kao bivši sportista i sada kao ministar poručujem stranoj javnosti da u mojoj zemlji nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam, šovinizam i nacionalizam“ – rekao je ministar Janović.

Ministar sporta je podsjetio da je Crna Gora građanski utemeljena država, jedina koja je prošla kroz strahote devedesetih bez rata na svojoj teritoriji, jedina u okruženju koja istinski i dubinski vjekovima živi multietničnost i multikonfesionalnost.

„Naši klubovi i naše reprezentacije, naša Vlada, naši gradovi i sela i naše porodice su tvrđave bogatstva naše različitosti. Duh moje zemlje pokazala je karnevalska atmosfera u kojoj su i ovu utakmicu i prethodne mečeve na ulicama našeg Glavnog grada zajedno iščekivali i domaći i strani navijači, aplaudiranje himni i igračima gostujućeg tima čak i kada daju golove. I zajedničko veselje nakon utakmice bez najmanjeg incidenta“ – poručio je u izjavi za javnost ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније