Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

27. 03. 2019. 11:16   >>  12:33 1

KONTROLA NA PUTEVIMA

Počela kampanja "Stop neregistrovanim vozilima"

Službenici Sektora policije opšte nadležnosti i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore počeli su kampanju "Stop neregistrovanim vozilima", koja će trajati do polovine aprila.

Cilj kampanje je sprječavanje korišćenja neregistrovanih vozila u saobraćaju, kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka.

"Analitičkim praćenjem stanja u oblasti saobraćaja i poređenjem podataka o broju registrovanih vozila u odnosu na prethodnu godinu, službenici Uprave policije su zaključili da je povećan broj neregistrovanih vozila u saobraćaju, a čiji vlasnici nijesu registrovali svoje vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju vozila u roku koji je predviđen zakonom" navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka, odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka (umjesto dvije – jedna, obično na prednjoj strani vozila ili umjesto tri – dvije, obično na prednjoj strani vučnog i na zadnjoj strani vučenog vozila), a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske oznake napravljene od materijala protivno zakonskim propisima, odnosno one koje nije izdao nadležni organ.

Kampanja će, kako ističu, trajati 20 dana i biće realizovana od sjutra, 27. marta do 15.aprila na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama, kao i na lokacijama na kojima se kontrola saobraćaja inače rijetko obavlja.

Pored pomenutih mjera i radnji, službenici saobraćajne policije će postupati i po ostalim prekršajima iz poglavlja "registracija motornih i priključnih vozila" – ZOBS na putevima, te će posebna pažnja biti usmjerena i na prekršaje, omogućavanje drugom licu da upravlja neregistrovanim vozilom, upravljanje vozilom koje nema propisane registarske oznake, učešće tehnički neispravnih vozila u saobraćaju, itd.

"Nerijetke su situacije da vozači u saobraćaju upravljaju vozilom na osnovu polise osiguranja i zapisnika o izvršenom tehničkom pregledu vozila, što je u suprotnosti sa odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, pa napominjemo da vozač ne može upravljati vozilom na osnovu te domunatacije, već isključivo na osnovu važeće saobraćajne dozvole ili potvrde o podnesenom zahtjevu za registraciju vozila koju izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova (do 30 dana od dana izdavanja)" navode u saopštenju.

Kako ističu u policiji, cilj kampanje, u okviru koje će saobraćajna policija učesnicima u saobraćaju dijeliti 15.000 flajera, prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje.

"Saobraćajni policajci će intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju za vrijeme trajanja kampanje, tako da će vozačima koji se zateknu u korišćenju neregistrovanih vozila u saobraćaju biti uručen prekršajni nalog, a ta vozila će biti isčljučena iz saobraćaja, a biće sankcionisani i drugi uočeni saobraćajni prekršaji" zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније