Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

26. 03. 2019. 17:21   >>  16:46

AMBASADORI EU U BERANAMA

Šćekić: Nulta tolerancija na korupciju

Diplomatski predstavnici deset zemalja članica Evropske unije i ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav, posjetili su Berane, gdje su na sastanku sa predstavnicima Opštine razgovarali o napretku, ali i izazovima sa kojima se suočavaju građani tog grada.

Orav je pojasnio da su redovne posjete ambasadora EU crnogorskim opštinama dio promocije EU vrijednosti i investicija.

"Imali smo vrlo dobar sastanak sa gradonačelnikom. Postoji nekoliko ključnih riječi koje su jako važne za EU, a to je borba protiv korupcije i borba protiv organizovanog kriminala i jako mi je drago što sam od predsjednika opštine čuo da je u Beranama nulta tolerancija na korupciju", rekao je Orav.

Predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić, kazao je da je dosta značajnih projekata finansirano uz pomoć evropskih fondova i uz pomoć građana Evropske unije.

"Nama je jako bilo značajno da možemo u jednom konstruktivnom razgovoru da razmijenimo mišljenja i iznesemo sve one izazove sa kojima se susrijećemo mi kao opština, kao vlast, svim onim potrebama koje su neophodne za razvoj grada i u tom pravcu smo imali značajno razumijevanje", rekao je Šćekić.

On je podsjetio da je EU u Beranama do sada uložila blizu 14 miliona eura, finansirajući projekte iz oblasti turizma, zaštite životne sredine, preduzetništva, kulture i prekogranične saradnje, pomažući mlade, žene i druge ciljne grupe.

"Mi, kao opština Berane nastavićemo da se ponašamo odgovorno i ono što je rečeno, korupcija će ovdje biti na nultom nivou i nećemo dozvoliti da bude ikakavih promjena u tom pravcu, naprotiv možemo očekivati da se se unaprjeđujemo, daćemo sve od sebe da se ovaj grad razvija, tu očekujemo podršku i sa državnog nivoa", poručio je Šćekić.

Nakon sastanka, ambasadori EU i predstavnici Opštine Berane obišli su izložbu fotografija "Crna Gora i EU – partnerstvo koje traje". Izložba prikazuje rezultate podrške koju EU kontinuirano pruža Crnoj Gori proteklih 20 godina.

"Vrlo nam je drago što ovdje ispred zgrade opštine možete vidjeti izložbu fotografija o finasijskoj pomoći EU Crnoj Gori, koja iznosi 35 miliona eura godišnje. Nadam se da će ta finansijska pomoć zajedno sa uspješnim izvršavanjem domaćih zadataka koje vi u Crnoj Gori treba da sprovedete, dovesti Crnu Goru u EU", saopštio je Orav.

Izložba posvećena EU projektima u Crnoj Gori, predstavljena na platou ispred zgrade Opštine, biće otvorena do 9. aprila.

U delegaciji su bili diplomatski predstavnici Velike Britanije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Grčke, Slovenije i Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније